Screens

DIVERSE SOORTEN SCREEN ZONWERING

Een screen is een vlakhangende zonwering die hoge temperatuurstijgingen en hinderlijke zonschittering voorkomt. Screens houden de zon tegen en warmte buiten waardoor het binnen altijd een aangename temperatuur is.

 

Het transparante screendoek belemmert de inkijk, het zicht naar buiten blijft grotendeels, afhankelijk van de gekozen kleur en situatie, behouden. Het screen systeem bestaat uit een cassette, oprol-as een screendoek en een onderlijst. Het screendoek is vaak verzwaard door middel van een aluminium onderlijst, deze glijdt vanuit de cassette tussen twee geleiders naar beneden. De cassette/kast, geleiders en onderlijst zijn in veel gevallen vervaardigd uit hoogwaardig aluminium.

 

Hoe zwaarder de onderlijst en hoe stabieler de oprol-as des te "strakker" het doek zal staan en hierdoor meer wind kunnen verdragen.

zipSCREEN en standaard screen

Screens zijn over het algemeen in 2 uitvoeringen leverbaar: het standaard screen of zipSCREEN (windvast) model. Het zipSCREEN is een windvast screen waarbij het doek in de geleiding wordt geborgd d.m.v. een rits. Dit model wordt ook wel windvastscreen, ritsscreen, zipscreen of fixscreen genoemd.

Vind een verkooppunt bij in de buurt

Voer uw postcode in om de dichtstbijzijnde dealer te vinden

Meer zien of mogelijk geïnteresseerd? Laat van u horen!

Bekijk hieronder een animatie van het ROMA zipSCREEN