Screens, diverse soorten screen zonwering

standaard screenEen screen is een vlakhangende zonwering die hoge temperatuurstijgingen en hinderlijke zonschittering voorkomt. Screens houden de zon tegen en warmte buiten waardoor het binnen altijd een aangename temperatuur is. Het transparante screendoek belemmert de inkijk, het zicht naar buiten blijft grotendeels, afhankelijk van de gekozen kleur en situatie, behouden. Het screen systeem bestaat uit een cassette, oprol-as een screendoek en een onderlijst. Het screendoek is vaak verzwaard door middel van een aluminium onderlijst, deze glijdt vanuit de cassette tussen twee geleiders naar beneden. De cassette/kast, geleiders en onderlijst zijn in veel gevallen vervaardigd uit hoogwaardig aluminium. Hoe zwaarder de onderlijst en hoe stabieler de oprol-as des te "strakker" het doek zal staan en hierdoor meer wind kunnen verdragen.

Screens zijn over het algemeen in 2 uitvoeringen leverbaar: het standaard screen of zipSCREEN (windvast) model. Het zipSCREEN is een windvast screen waarbij het doek in de geleiding wordt geborgd d.m.v. een rits. Dit model wordt ook wel windvastscreen, ritsscreen, zipscreen of fixscreen genoemd.
 Bedieningen

De buis wordt aangedreven door een bandbediening (alleen bij standaard screen model), monobediening binnen of buiten (alleen bij standaard screen model) of een elektromotor. Lees snel verder over de bedieningen met betrekking tot screens.


Screen doeken en kleurmogelijkheden

Binnen de wereld van de screens zijn er talloze mogelijkheden in de kleuren van doeken. Naast de kleur heeft u de keuze uit glasvezeldoek of polyesterdoek. Elk doek heeft verschillende eigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan doorzicht van zowel buiten naar binnen als binnen naar buiten, lichtdoorlaatbaarheid, reflectie van zonlicht en absorptie. Een aantal zaken zijn bij de keuze van het doek erg belangrijk. De kleur: Hoe meer de kleur gaat richting zwart of in ieder geval een donkere kleur, hoe beter het doorzicht van binnen naar buiten. (Dit overdag, van binnen donker naar buiten, licht. In de avond of nacht kan er doorzicht zijn van buiten donker naar binnen verlichting aan.) Verder is opkomende en ondergaande zon voor screendoek een probleem. Dit licht, wat loodrecht (horizontaal) op het verticaal geplaatste doek valt, wordt maar deels geweerd en geeft dus een hinderlijke lichtval op beeldschermen. In alle gevallen is een buitenjaloezie de perfecte oplossing. Perfect privacy en kan elke lichtval perfect weren.

hieronder ziet u enkele doekstructuren die mogelijk zijn bij screens

soltis86 structuur  glasvezeldoek structuur