Rolluiken

roma-rollladen-referenzobjekte-objekt121-titel_(13487)

De meest bekende vorm van zonwering zijn de rolluiken. Een rolluik is een verticaal bewegende afsluiting voor een raam, deur of een andere vorm van een opening in een gebouw. Rolluiken worden niet alleen gebruikt voor zonwering, maar ook voor beveiliging, isolatie tegen kou en als afsluiting.

Rolluiken zijn in te delen in twee soorten, namelijk voorzetrolluiken en inbouwrolluiken, daarnaast heeft u bij het aanschaffen van een rolluik de keuze tussen elektrische- en handmatige rolluiken. Hieronder geven we u een verdere toelichting op de verschillende vormen die te verkrijgen zijn in ons assortiment.

Inbouwrolluiken of voorzetrolluiken

Zoals vermeld heeft u bij rolluiken de keuze tussen voorzetrolluiken en inbouwrolluiken. Deze worden ook wel opbouwrolluiken en inbouwrolluiken genoemd. Voorzetrolluiken worden door middel van een zichtbare kast aan de gevel gemonteerd. Bij inbouw wordt het rolluik in de gevel verwerkt, waardoor er geen behuizing van het rolluik zichtbaar is. Voorzetrolluiken zijn het meest geschikt voor een goede isolatie, omdat hierbij geen onderbreking nodig is in de spouwmuur. Bovendien biedt het gebruik van een inbouwrolluik nog altijd een minimaal twee keer zo goede isolatie dan de beste beglazing.

Elektrische rolluiken

Elektrische rolluiken zijn in veel opzichten een betere keuze voor uw zonwering dan handmatig te bedienen. Een veelvoorkomend probleem bij het handmatig bedienen van rolluiken is het te hard optrekken, waardoor de inlooptrechters of eindstoppen af kunnen breken. Daarnaast is ook het schuin optrekken een veelvoorkomend probleem. Het gevolg hiervan is dat de optrekband sneller slijt en het band niet meer goed oprolt.

Elektrische rolluiken zijn op verschillende manieren te bedienen. Allereerst kunnen onze elektrische rolluiken ingesteld worden zodat deze zich aanpast aan de weersomstandigheden. Denk aan het omhoog halen wanneer het begint te regenen of juist omlaag halen wanneer de zon fel begint te schijnen. Daarnaast zijn ze ook nog ‘handmatig’ te bedienen met behulp van een afstandsbediening of schakelaar.  Als laatste is het ook mogelijk uw elektrische rolluiken en andere zonwering te bedienen met behulp van een app op uw smartphone.

ROMA rolluiken

ROMA biedt totaaloplossingen voor al uw zonweringproblemen, ook wanneer het gaat om rolluiken. We hebben de belangrijkste specificaties voor u op een rijtje gezet:

  • Bij ROMA kunt u ook terecht voor de grote maten rolluiken. Eén van de standaard lamellen gaan al tot 4 meter breed.
  • Alle opbouwrolluiken van ROMA produceren 30% minder motorgeluid dan een collega rolluik met dezelfde motor. Dit komt door de geluidsarme ophanging van de motor. Nog een voordeel van deze ophanging is dat de motor onzichtbaar wordt bevestigd aan de zij-kap van het rolluik. Door de dikwandige geëxtrudeerde kasten ontstaat er geen geluidsoverlast bij regen, maar wordt het geluid juist gedempt.
  • Standaard ROMA rolluiken worden uitgevoerd met een Design-Onderlijst. Deze onderlijst sluit de pantseruitloop aan de onderzijde van de kast nagenoeg volledig af, waardoor het rolluik in opgetrokken toestand veel minder snel vuil wordt.
  • Er kan gekozen worden uit 5 verschillende lameltypen. Deze rolluiklamellen hebben een dekhoogte van 34, 37, 44, 52 of 55 mm.

Rolluiken kopen?

Rolluiken zijn een uitstekende keuze voor uw zonwering en bieden daarnaast nog extra voordelen ten behoeven van de isolatie van uw woning. ROMA biedt een uitgebreid assortiment hoogwaardige rolluiken. Weten welke het beste bij uw situatie past? Onze specialisten in de ROMA verkooppunten helpen u graag verder. Kom snel langs of neem contact met ons op!