Rolluiken

roma-rollladen-referenzobjekte-objekt121-titel_(13487)

De meest voorkomende soort zonwering, is het rolluik. Een rolluik is een verticaal bewegende afsluiting voor een raam, deur of een andere vorm van een opening in een gebouw. Naast het bieden van zonwering, helpen rolluiken ook voor beveiliging, isolatie tegen de kou en als afsluiting. 

Binnen deze vorm van zonwering, maken we onderscheid tussen twee verschillende soorten rolluiken, namelijk voorzetrolluiken en inbouwrolluiken. Daarnaast heeft u bij het aanschaffen van een rolluik de keuze tussen elektrische- en handmatige rolluiken. Benieuwd naar ons assortiment? Hieronder geven wij u graag verdere toelichting.

Inbouwrolluiken of voorzetrolluiken

Zoals hierboven aangegeven, heeft u bij rolluiken de keuze tussen voorzetrolluiken en inbouwrolluiken. Deze worden ook wel op- en inbouwrolluiken genoemd. Voorzetrolluiken worden aan de gevel gemonteerd, door middel van een zichtbare kast. Bij inbouw wordt het rolluik in de gevel verwerkt, waardoor er geen behuizing van het rolluik zichtbaar is. Bent u op zoek naar de beste isolatie? Dan zijn voorzetrolluiken de meest voor de hand liggende keuze. Hier is namelijk geen onderbreking voor nodig in de spouwmuur. Echter, biedt het gebruik van een inbouwrolluik nog steeds minimaal twee keer zo goede isolatie dan de beste beglazing.

Elektrische rolluiken

Elektrische rolluiken zijn in veel opzichten een betere keuze voor uw zonwering dan handmatige rolluiken. Handmatige rolluiken brengen risico's met zich mee. Zo kunt u het rolluik te hard of te schuin optrekken, wat blijvende schade kan maken aan uw rolluik. Hierdoor kan uw rolluik slechter en stroever oprollen.

Elektrische rolluiken zijn op diverse manieren te bedienen. Allereerst kunnen onze elektrische rolluiken 'handmatig' bediend worden door middel van een afstandbediening, schakelaar of een app op uw smartphone. Daarnaast kan uw rolluik ook slim ingesteld worden zodat deze zich aanpast aan de weersomstandigheden. Denk hierbij aan het omhoog halen wanneer het begint te regenen of juist omlaag halen wanneer de zon fel begint te schijnen.  

ROMA rolluiken

ROMA biedt totaaloplossingen voor al uw zonweringproblemen, ook wanneer het gaat om rolluiken. We hebben de belangrijkste specificaties voor u op een rijtje gezet:

  • Bij ROMA kunt u terecht voor grote rolluiken op maat. Eén van de standaard lamellen gaan al tot 4 meter breed.
  • Alle opbouwrolluiken van ROMA produceren 30% minder motorgeluid dan een collega rolluik met dezelfde motor. Dit komt door de geluidsarme ophanging van de motor. Nog een voordeel van deze ophanging is dat de motor onzichtbaar wordt bevestigd aan de zij-kap van het rolluik. Door de dikwandige geëxtrudeerde kasten ontstaat er geen geluidsoverlast bij regen, maar wordt het geluid juist gedempt.
  • Standaard ROMA rolluiken worden uitgevoerd met een Design-Onderlijst. Deze onderlijst helpt uw rolluik opgerold schoon te houden, door een nagenoeg volledige afsluiting van de pantseruitloop.
  • ROMA biedt 5 verschillende lameltypen. Deze rolluiklamellen hebben een dekhoogte van 34, 37, 44, 52 of 55 mm.

Rolluiken kopen?

Rolluiken zijn een uitstekende keuze voor uw zonwering en bieden daarnaast nog extra voordelen ten behoeven van de isolatie van uw woning. ROMA biedt een uitgebreid assortiment hoogwaardige rolluiken. Weten welke het beste bij uw situatie past? Onze specialisten in de ROMA verkooppunten helpen u graag verder. Kom snel langs of neem contact met ons op!