Motoren voor screens

Rolluiken-Bedieningen

Motoren in zipSCREEN en rollSCREEN kunnen we als volgt omschrijven. Standaard plaatsen wij een Somfy Maestria io in een screen. Deze is een echte screen motor en hier speciaal voor ontwikkeld. De motor kan zowel in een rollSCREEN als zipSCREEN worden toe gepast, daar hij voor beide perfect kan worden ingesteld. Waarom Maestria? De motor kan worden ingesteld met een backrelease en compenseert doekrek, zodat de onderlijst altijd maximaal hoog wordt getrokken nooit hoeft worden nagesteld in oprichting. Nog belangrijker is, dat de motor een hindernisherkening heeft. Als hij op een opstakel loopt, loopt hij 20 cm terug omhoog zodat de onderlijst vrij loopt van het opstakel.

Indien een schakellaar of domotica systeem gewenst is, werken wij met een Somfy Maestria WT. Een groot voordeel van deze motor is, dat hij met de schakellaar kan worden nagesteld zonder de cassette te openen of er aan de buitenzijde bij te klimmen.

De hindernisherkenning van Elero is meer doordacht. Een hindernisherkenning die twee pogingen onderneemt de onderste positie te bereiken en indien dat niet lukt, loopt de motor volledig naar boven. Voor een smal screen van 527 mm breedte de enige oplossing. De motor loopt dan 14 omwentelingen per minute. Vanaf 661 loopt de motor 14 of 28 omwentelingen per minute. Beide motoren voor 527 en 661 zijn met schakelaar maar ook draadloos verkrijgbaar. Indien deze oplossing moet worden geïntegreerd in een Somfy project, kan een bedraade Elero motor worden voorzien van een Smoove Uno van Somfy, zodat het geheel Somfy bestuurbaar is.