Screens

ROMA-Screen.jpg

Screens omvatten een verticaal hangende ‘screen’, oftewel scherm, die langs de gewenste opening (ramen of deuren) gemonteerd kan worden. Screens voorkomen temperatuurstijging in uw woning en beschermen daarnaast tegen storende lichtinval. Ze houden dus de zon tegen en de warmte buiten, waardoor het binnen altijd een aangename temperatuur is. Het voordeel van screen zonwering is dat het zicht vanuit uw woning naar buiten behouden blijft (afhankelijk van de gekozen kleur en situatie), maar het zicht van buiten naar binnen beperkt wordt. Ideaal als u gesteld bent op uw privacy.

Screen zonwering voor binnen en buiten

Allereerst is het belangrijk te weten hoe een screen precies in elkaar zit. Het systeem bestaat uit een cassette, oprol-as, een doek en een onderlijst. Het doek is vaak verzwaard door middel van een holle aluminium onderlijst verzwaard met ijzer. Deze glijdt vanuit de cassette tussen twee geleiders naar beneden. De cassette / kast, geleiders en onderlijst zijn in veel gevallen vervaardigd uit hoogwaardig aluminium.

Over het algemeen zijn deze in twee uitvoeringen leverbaar: het standaard screen of zipscreen. Het voordeel van een zipscreen ten opzichte van een standaard screen is de windvastheid. Bij een zipscreen wordt de doek in de geleiding geborgd d.m.v. een rits. Dit model wordt ook wel windvastscreen, ritsscreen, zipscreen of fixscreen genoemd. Screens kunnen zowel aan de binnenkant als de buitenkant van de ramen worden geplaatst. 

Elektrische screens voor de ramen

De screens van ROMA worden standaard geleverd als elektrische screens die strak langs de ramen worden geplaatst. Deze worden binnen en buiten aangedreven door een elektromotor. U kunt deze bedienen door middel van een afstandsbediening, een schakelaar en/of een app op uw smartphone of tablet.

De elektrische screens van ROMA worden aangedreven met een Somfy motor. Deze motor compenseert het doekrek bij het oprollen en heeft een sensor om belemmering waar te nemen. Zo loopt u zo min mogelijk kans op schade aan uw elektrische screens.

ROMA screens

ROMA biedt een volledig assortiment zonweringen voor iedere situatie. Wanneer u kiest voor ROMA screens kunt u er zeker van zijn dat uw screen vakkundig wordt afgeleverd en gemonteerd en dat u vele jaren van uw buitenzonwering kunt profiteren. Dat komt door onze 100% leverzekerheid.

Daarnaast zijn ROMA screens standaard geschikt om te besturen met smartphone of tablet. Met behulp van de Somfy Tahoma box of Connexoon kunt u overal op ieder gewenst moment uw zonwering bedienen vanaf uw mobiele telefoon of tablet.

Buiten screens voor elke woning

Op het gebied van screens voor buiten is er ook heel wat mogelijk. Deze screens zorgen ervoor dat kamers in de woning koel blijven ondanks felle zon van buitenaf. Screens die dienen als buitenzonwering worden ook straks langs de buitenkant van de ramen geplaatst. Benieuwd naar alle voordelen en mogelijkheden? Bekijk dan gauw ons artikel Screens voor buiten. In dit artikel wordt verder aandacht besteed aan handmatige en elektrische screens, maar ook de verschillen in cassettes, doek en onderlijsten. 

Screen zonwering of zipscreen kopen?

Bij ROMA bent u aan het juiste adres voor passende zonwering bij uw situatie. Bent u van plan om screen zonwering of zipscreen te kopen? Vraag dan voor meer informatie over de screen prijzen in ons assortiment. Wilt u liever eerst meer informatie over de beste oplossing voor zonwering voor uw woning? Kom langs bij één van onze verkooppunten of neem contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag verder!