zipScreen

roma-textilscreens-referenzobjekte-objekt336-titel_(13673)

Een screen is een vlakhangende zonwering die hoge temperatuurstijgingen en hinderlijke zonschittering voorkomt. Screens houden de zon tegen en warmte buiten waardoor het binnen altijd een aangename temperatuur is.

Het transparante screendoek belemmert de inkijk overdag, het zicht naar buiten blijft grotendeels, afhankelijk van de gekozen kleur en situatie, behouden. Zodra de verlichting in huis de overhand neemt is er bij de standaard doeken een even goed zicht van buiten naar binnen. Dit is alleen te voorkomen met een verduisteringsdoek. Een verduisteringsdoek neemt niet, wat heel veel mensen wel denken, alle licht weg. Dan spreken we van Black Out doeken.

zipSCREEN goed bestand tegen wind

Het zipSCREEN is een windvast screen waarbij het doek in de geleiding wordt geborgd d.m.v. een rits. Dit model wordt ook wel windvastscreen, ritsscreen, zipscreen of fixscreen genoemd. In dit screen zijn de voordelen van het normale screen gecombineerd met windvaste eigenschappen. Het Roma zipSCREEN.2 is het enige screen waarbij de onderlijst grotendeels in de kast verdwijnt. Omdat een screen 80% van de tijd omhoog is, is het zéér belangrijk dat het zipSCREEN er in de “omhoog” stand perfect uitziet. Dit maakt de zipscreens de ideale screens voor buitenzonwering

Het glasvezeldoek is volledig opgesloten als een soort ritssluiting. Het doek wordt als het ware in de geleiders geritst. Door een enorm gewicht in de onderlijst is het screen in elke stand windvast. Het screen is daardoor zeer geschikt voor specifieke situaties, zoals een naar het westen gerichte gevel met veel wind of bij (hoge) flatgebouwen. Een onderlijst in zipSCREEN.2 steekt minimaal altijd 12 mm uit de kast.

De voordelen van een zipScreen

Het ROMA zipSCREEN.2 is het meest compacte screen op de markt, doordat de onderlijst voor het grootste gedeelte in de kast verdwijnt. T.o.v. zipSCREEN.1 is de onderlijst 2 keer zo zwaar geworden. Daarnaast zijn er nog andere voordelen te noemen;

  • Zonwering met doorzicht
  • Binnen behoud je privacy
  • Uitvoerbaar tot maar liefst 6 meter breed!
  • Door het rits systeem windvast

Roma zipScreen.2

Roma heeft met het zipSCREEN.2 een ontwerp neergezet dat met geen enkele speler op de markt te vergelijken is. Het zipSCREEN.2 is een echte allrounder. Voor het raam gemonteerd reflecteert het in grote mate zonnestraling en beschermt overdag tegen inkijk maar laat toch voldoende licht binnen.

 

Mogelijkheden zipScreen

Hiernaast vindt u de mogelijkheden van onderlijsting, geleiders, kastvormen en de maten ervan. Wilt u uw vraag overleggen met een expert? Zoek dan het screen verkooppunt bij u in de buurt en maak een afspraak.

 

Meer weten over

zipScreen.2