Inbouwrolluiken

roma-rollladen-referenzobjekte-objekt121-titel_(13487)

Inbouwrolluiken zijn rolluiken die in de gevel worden geïntegreerd. Dit geeft een erg strak en mooi eindresultaat. De rolluiken worden aan de buitenzijde tegen het raam gemonteerd. Het verantwoord inbouwen van een rolluik is echter een flinke uitdaging, omdat hiervoor een deel van de gevel moet worden geopend. In het verleden waren inbouwrolluiken vaak isolatie-drama’s. Zo was het in de winter vaak veel te koud en in de zomer juist veel te warm. Verder waren deze ouderwetse inbouwrolluiken echt een ramp qua vocht-huishouding. Doordat vocht (regenwater) met het oprollen van het rolluikblad naar binnen werd gebracht, begonnen stelkozijnen vaak binnen enkele jaren al te rotten. Het vocht hoort namelijk naar buiten worden afgevoerd wanneer u de rolluiken oprolt.

Ingebouwde rolluiken & voorzetrolluiken van ROMA

Tegenwoordig zijn inbouwrolluiken dé oplossing voor isolatieproblemen. In ROMA inbouwrolluiken is alles perfect geregeld: de U-waarde van het beste ROMA inbouwrolluik ligt op 0,31 m²K. Triple beglazing zit op een U-waarde van 0,6 m²K en HR++ glas tussen de 1,2 en 0,833 m²K. Van een goed inbouwrolluik is de kast dus nog altijd minimaal 2 keer zo goed geïsoleerd dan de beste beglazing. Zodra het rolluik sluit wordt het zwakste punt in de gevel, de beglazing, naar een nieuw niveau getild.

Een opbouwrolluik haalt op gebied van isolatie echter een beter resultaat dan een inbouwrolluik. Dit komt omdat er geen onderbreking van de spouwmuur hoeft plaats te vinden.

Geïntegreerde rolluiken in uw woning

Bij een geïntegreerde rolluik heeft u geen lelijke kast tegen de gevel, zoals bijvoorbeeld bij een voorzetrolluik het geval is. Daarnaast biedt dit een perfecte isolatie, omdat er geen wind tussen het luik en het venster kan komen. Hierdoor wordt de warmte geweerd in de zomer, en in de winter houdt u de kou buiten. Daarnaast zijn de inbouwrolluiken ook geluiddempend.

Bij een inbouwrolluik of geïntegreerd rolluik, in België ook wel opbouwrolluik genoemd, is de bolle zijde van de rolluiklamel zichtbaar. Dit noemen we een rechtsroller. De bolle zijde kan vaak met groeven (ook wel “Rillen” genoemd in het Duits) maar ook zonder groeven uit worden gevoerd. Er zijn een aantal rolluik lamellen en kleuren uitsluitend met en uitsluitend zonder deze groeven verkrijgbaar. De maximale breedte van inbouwrolluik bedraagt 3000 mm. Deze maat komt voort uit het feit, dat het kozijn over een breedte van 3000 mm niet bevestigd kan worden aan de bovenzijde.

Waar moet u op letten bij het aanschaffen van inbouwrolluiken?

Allereerst dient u natuurlijk op de afmetingen van een inbouwrolluik te letten. Bij de afmetingen wordt in het algemeen gekeken naar de breedte met de geleiders en de hoogte met de kast. Deze kunnen samen een maximale breedte hebben van 3000mm.

Bij een bestaande woning kan het aanschaffen en installeren van inbouwrolluiken veel werk zijn, maar is het wel mogelijk. Houdt er echter wel rekening mee dat dit een erg specialistische klus is waarvoor een ervaren vakman dient te worden ingeschakeld. Bij een nieuwbouwwoning is dit veel gemakkelijker te realiseren. Tevens kunt u kiezen voor elektrische rolluiken!

Wat is de prijs van inbouwrolluiken?

Inbouwrolluiken zijn over het algemeen iets duurder dan voorzetrolluiken, omdat deze lastiger te installeren zijn. Omdat het erg situatie-afhankelijk is wat de installatie van een inbouwrolluik gaat kosten, is het lastig een prijs-indicatie af te geven. Een belangrijk gegeven hierbij is of het inbouwrolluik in een bestaande woning geplaatst moet worden of dat deze bestemd is voor een nieuwbouwwoning.

Laat u adviseren door onze experts! 

Onze specialisten in de vele verkooppunten adviseren u graag persoonlijk over de beste oplossing en de kosten die hieraan zijn verbonden. Kom snel langs, neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een prijsindicatie aan.

Meer weten over

inbouwrolluiken