Daar we het inbouwrolluik eigenlijk altijd aan de binnen en soms ook aan de buitenzijde willen voorzien van een cementlaag. (het wordt ook wel stucen, pleisteren, bezetten of crepy genoemd) We kunnen dan een plaat op een kunststof kast plakken met een stucprofiel.
Een PURO rolluik is helemaal vervaardigd van materiaal waar je direct een stuclaag op aan kunt brengen. Dat maakt een PURO rolluik met stucvoorbereiding binnen en buiten prijstechnisch interessant.
PURO is er in de volgende uitvoeringen: PURO, PURO.K, PURO.XR en PURO.XRK. Het grote verschil tussen PURO en PURO.XR is dat PURO net als KARO een binnen-revisie heeft aan de onderzijde. Het kozijn mag dan niet breder zijn dan 70 mm of in ieder geval een opdikking van 70 x 10 mm zodat het revisiedeksel ook bij bredere kozijnmaten te openen is. De revisieopening moet minimaal 70 mm zijn, zodat de motoroprolas gewisseld kan worden.
PURO.XR heeft een revisiemogelijkheid aan de buitenzijde. Daarom zijn de geleiders geen 35 of 51 mm maar 90 mm diep. De geleiders zijn demontabel en ook het revisiedeksel of vliegenhorcassette die de opening van rolluikblad naar voorzijde kozijn afdicht. Dit is de meest geschikte manier om een rolluik in te bouwen.
Het ontbreken van een revisiedeksel aan de binnenzijde maakt de combinatie inbouwrolluik – kozijn zoveel luchtdichter en komt de isolerende werking van het inbouwrolluik enorm te goede. Elk systeem met de toevoeging K is voor een gemetselde buitenmuur met plaatsing nadat de buitenmuur klaar is. Dat gaat alleen met plaatsing van de inbouwrolluiken samen met kozijn “achter slag”. De sparing in de binnenmuur is dan net zo groot als van kozijn incl. de hoogte van de inbouwrolluikkast en in de breedte incl. de breedtemaat van de geleiders die achter de buitenmuur volledig of deels verdwijnen.
Bij PURO rolluiken kunnen de geleiders volledig achter slag maar bij PURO.XR rolluiken zal altijd een deel zichtbaar blijven. Aan beide zijden ongeveer 25 mm. Wat zijn de nadelen van dit geweldige inbouwrolluik? Door de 90 mm geleider moet er bij de toepassing van een gewone buitenmuur een ruimte van 90 mm gespaard worden tussen buitenmuur en kozijn. Dit geeft een enorme muurdikte van 360 tot 400 mm. In Nederland komen we vaak niet verder dan maximaal 350 mm. Hier moet iets gebeuren. Zodra er gestuct wordt, is het allemaal geen probleem meer. Dan kunnen we al werken vanaf een muurdikte afgewerkt vanaf 265 mm.