Knikarmscherm cassette

Cassita II

Een volledig gesloten cassettesysteem bij een knikarmscherm ziet er natuurlijk prachtig uit. Dat wil niet zeggen, dat dan het knikarmsysteem ook beter of stabieler is dan van een open of semi cassette. Ook bij cassettesystemen spreken we weer van en 3-buis systemen. Vaak zijn het 3-buis systemen. Bij een cassette uitvoering van een knikarmscherm is heel vaak een doekgoot aanwezig. Dit is een betere oplossing dan een glijlager. Je hebt dan ondersteuning van de bovenbuis over de volledige breedte. 

2-buis van een 3-buis

Hoe herken je een 2-buis van een 3-buis cassette knikarmscherm? Bij een 2-buis wordt het scherm aan de uiterste buitenkanten bevestigd aan de muur. Bij een 3-buis cassette knikarmscherm wordt de bevestiging eigenlijk altijd ter plaatse van de knik arm gedaan. De knik arm staat afhankelijk van de totale breedte van het knikarmscherm op een kleine 50 cm afstand van de buitenzijde. 

 

Bij een cassette knikarmscherm sluit de voorlijst tegen een aanslag en kan de motor op kracht afslaan. Hierdoor is het oprekken van het doek nooit een probleem en sluit de cassette van het knikarmscherm altijd perfect. Dit is een heel groot voordeel van een cassette of semi cassette knik arm systeem.