Markiezen

Markiezen Groen_1

Tegenwoordig kiest men steeds vaker voor markiezen als zonwering. Markiezen zijn uitermate geschikt als bescherming tegen zowel de zon als regen. Een ander pluspunt zijn de gesloten zijkanten die ervoor zorgen dat ook de invallende zon van de zijkant wordt geweerd. Over het algemeen is een markies niet duurder dan een goed oprolbaar uitvalscherm van dezelfde kwaliteit en afmeting.

Aluminium markiezen zijn minder onderhoudsgevoelig.

Door gebruik van robuuste materialen en de fraai vormgegeven omkasting hebben de aluminium markiezen een uitstraling van traditionele houten markiezen.

De moderne markiezen kunnen zonder enig probleem buiten "overwinteren", want het veelal in hout of aluminium uitgevoerde frame, de houten of aluminium kap en het synthetische doek zijn volledig bestand tegen onze winters. Ze worden van het buitenhangen natuurlijk niet fraaier. Wil je een markies 10 jaar of langer mooi houden, zal je hem binnen moeten laten overwinteren.

Als we kijken naar vroeger waren er vaak haken boven op de zolder, waar de markiezen tijdens de winter aan werden opgehangen. Het zou al heel veel helpen, als middels een afdekplaat in de vorm van de opgetrokken markies de voorzijde zou worden afgedicht en de weersinvloeden grotendeels geweerd werden.

Markiezen vormen een opvallende blikvanger en worden daarom ook vaak gebruikt voor winkels of restaurants.

Met fraaie logo’s en foto’s zijn ze een sieraad voor de gevel. Mede door de grote verscheidenheid aan doekkleuren zijn er voor iedere locatie passende markiezen te vinden. De markies zonwering completeert ieder huis. Door dezelfde stof te kiezen op de markiezen als op uitvalschermen en knikarmschermen, zijn deze producten prima te combineren.