Buitenjaloezieën

roma-akkordeon-raffstoren_(13456)

Buitenjaloezieën zijn een goed alternatief voor een rolluik of screen. De verticale lamellen kunnen het licht zo filteren dat privacy altijd is gewaarborgd maar dat er toch nog een beetje daglicht naar binnen komt. Daarnaast geven ze ook extra sfeer aan uw woning.

Buitenjaloezieën zijn de perfecte combinatie van functionaliteit en design. U kunt lichtinval optimaal regelen, waardoor uw huis altijd helder en aangenaam aanvoelt. Ze laten natuurlijk licht binnen, wat zorgt voor een levendige en prettige sfeer in uw woning. Door de open structuur kan de warmte direct weg, waardoor uw huis koeler blijft. En in de zomer kunt u ze in zo'n positie zetten dat het zonlicht tegenhoudt en de warmte buitenhoudt. Een bijkomend voordeel van de jaloezieën voor buiten is het feit dat de lamellen van hout of aluminium de zonnestralen reflecteren. Hierdoor kunt u ongestoord naar uw beeldscherm of tv kijken, terwijl er toch nog ruimte is om naar buiten te kunnen kijken en de ruimte niet volledig wordt verduisterd. Buitenjaloezieën zijn geschikt voor elk type raam of pui en worden op maat gemaakt.

Bovendien zijn de buitenjaloezieën ook praktisch voor in de winter, omdat de lamellen een isolerende werking hebben. Zo kunt u ook in de wintermaanden de temperatuur binnenshuis optimaal houden.

Houten, kunststof of aluminium lamellen voor buitenzonwering?

Het materiaal waarvan de lamellen voor buitenzonwering van zijn gemaakt heeft invloed op de sfeer die u in huis wilt creëren. Houten lamellen voor buiten passen perfect in een ietwat traditioneler en warmer interieur, terwijl aluminium lamellen juist beter passen in een strakker interieur. Ten slot komen kunststof jaloezieën ook juist meer tot hun recht in een modern en strak interieur.

Maar welke lamellen zijn nu het meest geschikt als zonwering voor buiten? In principe zijn alle soorten lamellen geschikt en kunnen ze prima volstaan tegen een beetje regen en wind. Door het gebruik van de beste materialen zijn ze bestand tegen elk weertype, en bovendien UV bestendig. Dat gezegd hebbende hebben houten lamellen voor buiten beter isolerende eigenschappen en zijn daarom iets functioneler.

Daarentegen zijn aluminium of kunststof lamellen wel gemakkelijker te bedienen, omdat ze een stuk lichter zijn. Een vuistregel is dat aluminium lamellen drie keer lichter zijn dan houten lamellen. Hierdoor zijn ze gemakkelijker op te trekken en te monteren. Grote houten buitenjaloezieën vereisen namelijk flink wat extra mankracht om op te hangen.

Wat is de prijs van buitenjaloezieën?

Net als vele andere soorten zonwering zijn ook buitenjaloezieën maatwerk. Ze moeten namelijk perfect aansluit op uw wonen of kantoorpand en voldoen aan al uw wensen. Hierdoor is het lastig om een prijs voor buitenjaloezieën af te geven, omdat dit door verschillende factoren wordt bepaald. Bij zonwering.nl bieden we oplossingen voor ieder budget, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Buitenjaloezieën van hout of aluminium kopen?

Vind u het lastig om te bepalen van welk materiaal en kleur uw jaloezie gemaakt moet worden? Dan adviseren onze experts u graag! Daarnaast heeft het materiaal van de buitenjaloezieën invloed op de prijs. In het algemeen zijn aluminium buitenjaloezieën budgetvriendelijker dan houten buitenjaloezieën. Voor de beste prijs is het slim om de prijzen van een aantal aanbieders in de buurt te vergelijken. Bij zonwering.nl hebben we een uitgebreid netwerk aan betrouwbare zonwering specialisten bij u in de buurt. Vraag vrijblijvend een prijsindicatie aan en ontvang snel en een eenvoudig een indicatie op maat!