Bovenliggende serre zonwering

WGM1030

Bovenliggende serre zonwering

Al bij weinig zonneschijn zal de temperatuur in uw veranda of serre al flink oplopen. Om dan nog volop te kunnen genieten van uw  serre biedt de serrezonwering de oplossing. De warmte blijft buiten en het zonlicht dat nog door het doek binnenkomt is genoeg om alles te kunnen zien en heerlijk in te kunnen leven. Dit systeem kan ook boven een pergola gemonteerd worden om te gebruiken als overkapping op het terras.

Systeem

Voor een bovenliggende serre zonwering hebben we een serre dak met de dragende liggers beneden het glasoppervlak. Het dak is dan nagenoeg vlak aan de bovenzijde. Deze situatie is ideaal voor deze serre zonwering. Het systeem staat dan op pootjes boven het glas. De pootjes zijn nodig, daar het doek altijd wat door hangt en we willen natuurlijk niet dat het doek smerig wordt, doordat het op het dak ligt.

Daar het systeem blootgesteld wordt aan weersinvloeden en vooral wind, moet het op een deugdelijke draagconstructie bevestigd worden. De voorkeur gaat uit naar een sturing op zon-wind en als het kan ook op regen.