Roldeur garage

B2_Roldeur met hindernisherkenning en noodhandbediening binnen

Een roldeur wordt geplaatst, als een sectionaaldeur niet mogelijk is. De sectionaaldeur sluit beter af dan de roldeur of welke lamellendeur dan ook.

 

Groot voordeel van de roldeur is, dat plaatsing aan de buitenzijde ook mogelijk is. De sectionaaldeur is ook vaak goedkoper dan een roldeur. Bij de ROMA roldeur wordt het deurpantser in loodrechte beweging om een stalen as gewikkeld.

 

In geval van een "kastkappensysteem" in een beschermde aluminiumkast. Voordelen bij de roldeur: Het garageplafond blijft vrij voor grote, veel ruimte innemende voorwerpen zoals bijv. een surfplank, ladders etc. Als u ruimtegebrek heeft in hoogte en breedte is de Roma garagedeur dé oplossing.

 

Al onze deuren zijn voorzien van de nieuwste beveiligingstechnieken. We proberen u zo een goed mogelijk advies te geven over hoe de beveiliging van een deur zou moeten zijn. Uiteindelijk bepaalt u zelf volledig hoe veilig uw garagedeur gaat worden. Bij de toepassing van garagedeuren maken we onderscheid tussen het "besloten" en "open" bereik.

 

  • Besloten bereik betekent: dat er een hek aanwezig is en elke bezoeker toegang wordt verleend tot het terrein.
  • Open bereik betekent: iedereen heeft vrije toegang tot de garagedeur.

 

Voor het besloten bereik is een hindernisherkenning nodig die maximaal 40 kg drukkracht mag uitoefenen voor de duur van 1 seconde. Op dat moment moet de deur vrij lopen. Voor het openlijke bereik geldt hiervoor hetzelfde, alleen moet die deur ook nog voorzien zijn van een fotocel, die bij montage helaas bijna altijd vergeten wordt. Hiervan zijn (extra) kosten de voornaamste oorzaak.

 

In 2007 is er in België zelfs een kind om het leven gekomen door een ondeugdelijke sectionaaldeur. Elke leverancier is aansprakelijk voor de uitvoering van een garagedeur. Jammer genoeg zijn de kosten hiervan vaak de spelbreker.