Rolluiken openen bij brand

Wanneer er brand in huis ontstaat en je bent op tijd dan kan je natuurlijk de rolluiken zelf openen. Maar wat als je snel naar buiten wilt en in paniek raakt. Het openen van de rolluiken brengt natuurlijk vertraging met zich mee. Die vertraging kan een kwestie zijn van leven of dood. We hebben het hier niet alleen over het openen van rolluiken aan de binnenzijde. Wat als je niks van de brand merkt en de hulpdiensten willen naar binnen komen, dan zorgt het rolluik voor een extra vertraging om naar binnen te gaan.

Is een rolluik voor de voordeur fout? “Nee”. Onze ramen en deuren worden ook steeds beter inbraakvertragend gemaakt en zo ook moeilijker forceerbaar voor de hulpdiensten. Elk voordeel heeft zijn nadeel. We dienen alleen de goede balans te vinden tussen de goede en minder goede eigenschappen.

Kijk voor meer informatie naar;

Rookmelders en sensoren maken het veiliger

Bij de toevoeging van één of meerdere Somfy slimme rookmelders kan er meer veiligheid ingebouwd worden. Bij de detectie van brand maakt een Slimme Rookmelder een luid signaal en waarschuwt de overige Rookmelders. Wanneer er bijvoorbeeld brand in de keuken ontstaat zal hij dit doorsturen naar de brandmelder op uw slaapkamer. De Slimme rookmelder staat in verbinding met de Somfy Tahoma en deze zal alle zonweringen/rolluiken open sturen die voor dit scenario geprogrammeerd zijn. Hiermee kan je ermee verzorgen dat de vluchtweg vrij zijn. Doordat het rolluik bij de verschillende routes automatisch omhoog gestuurd worden kan je zonder vertraging ontsnappen of kunnen de hulpdiensten direct beginnen om de deur te forceren om binnen te komen.

Rolluiken Trendo in combinatie met een rechtrolluik
Roma trendo 3
Roma trendo

Wat als de stroom uitvalt?

Roma rolluiken kunnen uitgeleverd worden met een draadloze Somfy motor met een 12V Noodaccu. Met deze accu kan de motor na stroomuitval binnen 24 uur tot 10x omhoog en naar beneden gestuurd worden.

Hierbij een overzicht van inbraakvertragendheid vs brandveiligheid