RollScreens

roma-textilscreens-referenzobjekte-objekt336-titel_(13673)

Het screen systeem bestaat uit een cassette, oprol-as een screendoek en een onderlijst. Het screendoek is vaak verzwaard door middel van een aluminium onderlijst, deze glijdt vanuit de cassette tussen twee geleiders naar beneden.

De cassette/kast, geleiders en onderlijst zijn in veel gevallen vervaardigd uit hoogwaardig aluminium. Hoe zwaarder de onderlijst en hoe stabieler de oprol-as des te "strakker" het doek zal staan en hierdoor meer wind kunnen verdragen. Buitenzonwering screens zijn over het algemeen in 2 uitvoeringen leverbaar: het standaard screen, bij ROMA rollSCREEN genoemd, of zipSCREEN (windvast) model. 

Verschillende uitvoeringen RollSCREENS

Staalkabels

Het oprolmechanisme rolt het doek op en de staalkabel af en omgekeerd. Het verschil in diameter wordt gecompenseerd door een veersysteem. Een groot voordeel is dat het systeem over de gehele hoogte windvast is door het kabelsysteem in de geleiding.

 

Vergrendeling in onderste positie

Door de onderlijst in de onderste positie te borgen en het doek strak te trekken ontstaat er spanning in het doek, vooral aan de naden. Doordat deze niet meer kunnen bewegen door harde wind wordt het doek beschermd tegen scheuren.

 

ZipSCREEN

Het doek in de geleiding is geborgd d.m.v. een ritssysteem. Dit ritssysteem heeft naast een screenfunctie ook een mogelijke horfunctie als het screendoek verwisseld wordt voor een hor. Dit laatste is alleen een voordeel bij naar binnendraaiende ramen.