Knikarmschermen

I 2000  K 2000  N 2000

Wilt u ’s avonds tot in de late uurtjes buiten kunnen zitten en overdag de schaduw kunnen opzoeken? Een knikarmscherm is de uitkomst! De warmte die het scherm overdag opvangt, komt ’s avonds onder het scherm vrij. Dit zorgt voor een aangename temperatuur op uw terras, zowel overdag als in de avond!

Wat is een knikarmscherm?

Het scherm heeft zijn naam te danken aan de knik die de balk maakt bij het op- en uitvouwen van het zonnescherm. Ze hebben een rol aan de bovenzijde met een doek eromheen gewikkeld. In tegenstelling tot uitvalschermen kunt u bij knikarmschermen wel onder het scherm zitten om lekker van het weer te kunnen genieten.

Welke soorten zijn er?

Als u op zoek gaat naar knikarmschermen dan kunt u kiezen uit twee verschillende varianten: 2-buis knikarmschermen en 3-buis knikarmschermen. Bij een 2-buis systeem wordt er gebruik gemaakt van twee verschillende armen, die aan de buitenkant van het scherm worden bevestigd. Bij een 3-buis systeem worden er minstens 3 verschillende armen gebruikt, die aan het scherm worden bevestigd.

Het grote voordeel van 3-buis systemen is dat ze een stuk steviger zijn dan 2-buis systemen. Hierdoor kunnen 3-buis systemen een maximale breedte van tot wel 16 meer bereiken, terwijl 2-buis systemen niet breder dan 5 meter kunnen zijn.

Wat zijn de voordelen van een knikarmscherm?

Het grote voordeel van een knikarmscherm is dat u altijd voldoende schaduw op uw terras zult hebben. Het scherm is namelijk groot genoeg om u en uw gasten van schaduw en verkoeling te voorzien, zelfs tijdens de warmste dagen! U kunt de uitvalhoek van een zonnescherm zelf bepalen.

Daarnaast kan een knikarmscherm ook extra verlichting bieden op uw terras. Zo kunnen er bij sommige merken lampen in de cassette worden geïntegreerd. Ze worden perfect gemonteerd waardoor ze amper opvallen. Op die manier heeft u ook licht wanneer de zon al een tijdje is ondergegaan

In tegenstelling tot een serre, neemt een knikarmscherm vrijwel geen ruimte in beslag! U kunt er gewoon onder door blijven lopen. De armen blijven vlak onder het schermdoek zitten.

Knikarmscherm kopen: waar moet u op letten?

Wilt u deze zomer genieten van een nieuwe knikarm zonnescherm? Dan zijn er een paar dingen waar u op moet letten. Het aanbod van zonwering is groot, en de keuze is enorm. Let daarom op de volgende dingen in een keuze voor een knikarmscherm.

Uitval en breedte van het zonnescherm

Bij zonwering.nl kunnen knikarmschermen tot een uitval van 5 meter worden geleverd. Echter zien we dat de standaard op 4 meter ligt. De breedte en uitval van een zonnescherm worden deels bepaald door de stevigheid van de muur waar deze aan wordt bevestigd. De schermen worden veelal met chemische ankers gemonteerd. De hoogte van de muur bepaald vaak de kracht die de muur op zich kan nemen en moet deze degelijk gemetseld zijn. Als de muur aan alle vereiste voldoet zouden er geen problemen tijdens de montage kunnen ontstaan.  

Verder is de breedte van het zonneschermen natuurlijk ook van belang. Bij zonwering.nl zien we vaak dat mensen een zo breed mogelijke zonwering willen hebben. Bij een zonnescherm met een breedte tot 5 meter is een 2-buis systeem voldoende. Wilt u echter een knikarmscherm dat minstens 6 meter breed is, dan heeft u een 3-buis systeem nodig.

Het monteren van een knikarmscherm

Bij het monteren van een knikarmscherm komt nogal wat kijken en neemt het nog aardig wat risico’s met zich mee. Zo kan de gevel van uw gebouw enorme schade oplopen als deze niet correct wordt opgehangen. Voor die reden raden wij altijd aan om de montage van een knikarmscherm door een professional uit te laten voeren. Wij helpen u graag met het zoeken naar een geschikte specialist bij u in de buurt!

Welk soort doek is het beste?

Een naadloos doek is in het algemeen minder stevig dan een banendoek. De zomen die de banen van het doek met elkaar verbinden zorgen ervoor dat het doek minder snel kapot zal gaan. Het nadeel van een doek met banen is wel dat het bij het oprollen kan rimpelen, dit wordt ook wel kraaienpootjes genoemd. Voor meer informatie over het soort doek raden we u aan te kijken in de doekbrochure. Bij een groter scherm is dit probleem groter, neem daarom altijd een doek van hoge kwaliteit om dit probleem te verminderen.

Wat is de prijs van knikarmschermen?

De prijs van knikarmschermen wordt beïnvloed door het soort doek en de afmetingen van het scherm. Zo ligt de prijs van een knikarmscherm tot 5 meter lager dan die van meer dan 5 meter, omdat er dan geen 3-buis systeem gebruikt kan worden. Verder wordt de prijs natuurlijk ook nog beïnvloedt door het feit of er wel of geen montage is inbegrepen.

Laat u adviseren door onze experts!

Er zijn enorm veel specialisten in zonwering en knikarmschermen, waardoor de prijs van zo’n scherm enorm kan variëren.  Maak daarom gebruik van de concurrentie en vergelijk de prijzen. Bij zonwering.nl hebben we een netwerk van vele verkooppunten over het hele land. Hierdoor zit er altijd wel eentje bij u in de buurt Kom snel langs, of neem vrijblijvend contact met ons op en vraag vrijblijvend een prijsindicatie aan op basis van meerdere offertes.