Rolhekken

roma-rollgitter-header_(12604)

Zodra er waardevolle zaken in een winkel of pand bevinden, moet dit extra beschermd worden door rolhekken. Vaak wordt het door de verzekering geëist. Anders is het bedrijf niet verzekerd voor diefstal in het bewuste pand.

De voornaamste eigenschap van rolhekken is doorzicht. Het doorzicht wordt gerealiseerd door uitsparingen, maar kan ook gerealiseerd worden door het rolluik van lexaan te maken.

 

Hoe we het ook draaien of keren, het kost een pak met geld. Zonwering.nl zou eerder adviseren buiten sluitingstijden de winkel door een roldeur volledig af te sluiten. Doe dit ook aan de buitenzijde. Dat voorkomt ruitschade. Dit is vaak een enorme dure en tijdrovende reparatie. Pompstations worden het meest op deze manier beveiligd. Kijk maar eens naar alle Shell pomp stations in Nederland.

Rolhek profielen

Het G77 profiel is een geëxtrudeerde lamel met grote uitstanzingen waar bij als zichtvensteruitvoering er een lexaanstrook in geplaatst wordt, zodat deze ook afsluit.

 

De G72 en 82 rolhekken zijn opgebouwd uit geëxtrudeerde profielen die aan elkaar verbonden worden met geëxtrudeerde plaatjes in gebogen vorm. Bij hekken is er altijd de keuze om de gaten op lijn onder elkaar te kiezen of versprongen. Bij de G72 en 82 kan er ook nog een verschillende ruimte tussen de plaatjes worden gerealiseerd, zodat er een grotere of kleinere openingsfactor gerealiseerd wordt.

B1_Rollgitter_PROTEGO_B1
B2_Detail_Rollgitter_G72