Doeken & kleuren screens

orchestra-trame

Binnen de wereld van de screens zijn er talloze mogelijkheden in de kleuren van doeken. Naast de kleur heeft u de keuze uit glasvezeldoek of polyesterdoek. Elk doek heeft verschillende eigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan doorzicht van zowel buiten naar binnen als binnen naar buiten, lichtdoorlaatbaarheid, reflectie van zonlicht en absorptie.

Een aantal zaken zijn bij de keuze van het doek erg belangrijk. De kleur: Hoe meer de kleur gaat richting zwart of in ieder geval een donkere kleur, hoe beter het doorzicht van binnen naar buiten. (Dit overdag, van binnen donker naar buiten, licht.

In de avond of nacht kan er doorzicht zijn van buiten donker naar binnen verlichting aan.) Verder is opkomende en ondergaande zon voor screendoek een probleem. Dit licht, wat loodrecht (horizontaal) op het verticaal geplaatste doek valt, wordt maar deels geweerd en geeft dus een hinderlijke lichtval op beeldschermen. In alle gevallen is een buitenjaloezie de perfecte oplossing. Perfect privacy en kan elke lichtval perfect weren.

Assortiment

Roma heeft zowel voor de standaard screens als de zipSCREENS een uitgebreid assortiment aan kleurmogelijkheden en doeken. Het dikke geëxtrudeerde materiaal waarvan de kast, geleider en onderlijst zijn vervaardigd zijn standaard leverbaar in maar liefst meer dan 1000 kleuren. Denk hierbij aan 49 RAL kleuren standaard en 209 RAL kleuren standaard in mat of structuur. Het is tevens mogelijk om tegen een gereduceerde meerprijs kleuren zoals Grachtengroen te krijgen.

Screendoeken worden geproduceerd bij erkende doekleveranciers en vervolgens door Roma geassembleerd en eventueel voorzien van de Rits t.b.v. de zipSCREEN variant. U heeft de keuze uit meer dan 140 patronen en kleuren. De screendoeken worden vervaardigd van Glasvezeldoek Sergé of polyesterdoek, Soltis 86, Soltis 92 of Soltis Veozip. Bij het zipSCREEN is eventueel ook een verduisterend screendoek mogelijk. Het zogenaamde Soltis B92 doek.

In elk doek zit een verschil in de eigenschappen denk aan: doorzicht van zowel buiten naar binnen als binnen naar buiten, lichtdoorlaatbaarheid, reflectie van zonlicht en absorptie van warmte. Laat u daarom altijd goed informeren door de specialist om te kijken welk doek het meest geschikt is. Natuurlijk moet u niet vergeten welk screendoek u mooi vindt.

  • Dikke geëxtrudeerde materiaal
  • Maar liefst meer dan 1000 kleuren standaard
  • Alle RAL kleuren standaard
  • RAL-Design, NCS Kleuren en overige kleuren tegen gereduceerde meerprijs