Bedieningen voor screens

Handzenders en Besturingen (1)

De buis wordt (zowel rollSCREEN als zipSCREEN) door een mono bediening binnen / buiten of door een elektromotor aangedreven.

 

Bij een rollSCREEN kan dit tot de maximale afmeting n.l. 3000 x 3000 mm. Bij een zipSCREEN is de onderlijst veel zwaarder en kan de maximale afmeting met mono bediening maar tot 2000 x 2600 mm. Wij adviseren alleen een mono bediening daar, waar ook bij stroomuitval bediening plaats moet kunnen vinden. Er kan dan voor een accusysteem of mono bediening gekozen worden.

 

Nu willen we in deze tijd, waar we alles besturen met onze iPhone of Smart Phone, alleen nog maar motoren. En wel motoren, die voor deze techniek perfect geschikt zijn en de nodige veiligheid en comfort bieden. Dit is voor een screen de Maestria io van Somfy. Deze motor compenseert de doekrek bij het oprollen en heeft een hindernisherkening voor obstakels. Wil men toch een schakelaar of met een domotica systeem werken, dan werken we met de Maestria WT. Deze motor kan probleemloos op een domotica systeem worden aan gesloten. Wel moet altijd rekening gehouden worden met de lengte van de bekabeling. Daarom is het verstandig de actoren dicht bij te plaatsen en niet in de meterkast.