Elektrische Bediening voor Screens

Screens worden vrijwel altijd voorzien van een motorbediening. De reden hiervoor is de kleine compacte kast die weinig ruimte vrij heeft voor een band of mono bediening. De huidige tijd vraagt meer om automatisch sluiten bij ongewenste zon of licht en automatisch openen bij teveel wind, regen of de wens om te genieten van de gratis warmte toetreding tot de woning.

De motoren die ROMA in haar producten gebruikt zijn van het merk Somfy. De gebruikte motoren van Somfy in de producten rollSCREEN en zipSCREEN zijn: Somfy LT, Orea WT, Orea RTS, Altus RTS en Sunea io.

Deze motoren worden bediend d.m.v. een schakelaar of in veel gevallen een handzender. Daar de plaatsingstijd vaak bij draadloze bediening korter is en het resultaat flexibel (het extra plaatsen van zenders of een automaat) wordt meer en meer gekozen voor de draadloze oplossing van Somfy.

ROMApad

Naast de Somfy draadloze bediening kunnen we nog een stap verder gaan en deze producten bedienen met de ROMApad. Dit is een handbare “zender” met Touch screen en de mogelijkheid de producten individueel of in groepen te bedienen of ook op minuten nauwkeurig zeven dagen in de week automatisch te laten reageren. Dit is een Handzender aan gesloten op het internet, die d.m.v. iPhone, iPad, Smartphone of tablet kan worden aan gestuurd via het internet.

 

Dit op afstand sturen, zelfs vanaf het buitenland, maar komt in de praktijk zelden voor. Heel belangrijk is, dat zaken automatisch gaan op uur en tijd en dat vele verplichte handelingen, via 1 druk op de knop worden gerealiseerd. We noemen dit een Scenario.