Daar we het inbouwrolluik eigenlijk altijd aan de binnen en soms ook aan de buitenzijde willen voorzien van een cementlaag. (het wordt ook wel stucen, pleisteren, bezetten of crepy genoemd) We kunnen dan een plaat op een kunststof kast plakken met een stucprofiel.

 

Een PURO rolluik is helemaal vervaardigd van materiaal waar je direct een stuclaag op aan kunt brengen. Dat maakt een PURO rolluik met stucvoorbereiding binnen en buiten prijstechnisch interessant.

 

PURO is er in de volgende uitvoeringen: PURO, PURO.K, PURO.XR en PURO.XRK. Het grote verschil tussen PURO en PURO.XR is dat PURO net als KARO een binnen-revisie heeft aan de onderzijde. Het kozijn mag dan niet breder zijn dan 70 mm of in ieder geval een opdikking van 70 x 10 mm zodat het revisiedeksel ook bij bredere kozijnmaten te openen is. De revisieopening moet minimaal 70 mm zijn, zodat de motoroprolas gewisseld kan worden.

 

PURO.XR heeft een revisiemogelijkheid aan de buitenzijde. Daarom zijn de geleiders geen 35 of 51 mm maar 90 mm diep. De geleiders zijn demontabel en ook het revisiedeksel of vliegenhorcassette die de opening van rolluikblad naar voorzijde kozijn afdicht. Dit is de meest geschikte manier om een rolluik in te bouwen.

 

Het ontbreken van een revisiedeksel aan de binnenzijde maakt de combinatie inbouwrolluik – kozijn zoveel luchtdichter en komt de isolerende werking van het inbouwrolluik enorm te goede. Elk systeem met de toevoeging K is voor een gemetselde buitenmuur met plaatsing nadat de buitenmuur klaar is. Dat gaat alleen met plaatsing van de inbouwrolluiken samen met kozijn “achter slag”. De sparing in de binnenmuur is dan net zo groot als van kozijn incl. de hoogte van de inbouwrolluikkast en in de breedte incl. de breedtemaat van de geleiders die achter de buitenmuur volledig of deels verdwijnen.

 

Bij PURO rolluiken kunnen de geleiders volledig achter slag maar bij PURO.XR rolluiken zal altijd een deel zichtbaar blijven. Aan beide zijden ongeveer 25 mm. Wat zijn de nadelen van dit geweldige inbouwrolluik? Door de 90 mm geleider moet er bij de toepassing van een gewone buitenmuur een ruimte van 90 mm gespaard worden tussen buitenmuur en kozijn. Dit geeft een enorme muurdikte van 360 tot 400 mm. In Nederland komen we vaak niet verder dan maximaal 350 mm. Hier moet iets gebeuren. Zodra er gestuct wordt, is het allemaal geen probleem meer. Dan kunnen we al werken vanaf een muurdikte afgewerkt vanaf 265 mm.

Meer zien of mogelijk geïnteresseerd? Laat van u horen!

Informatie

PURO inbouwrolluiken is een nieuwbouwsysteem met 5 verschillende kastmaten, deze kast wordt op het kozijn gemonteerd en kan in één bewerking worden gemonteerd. De aansluiting tussen kozijn en rolluik is optimaal waardoor de isolatiewaarden van het geheel perfect zijn. Het systeem is multifunctioneel, een rolhor kan worden geintegreerd maar ook worden nageleverd.

De onderdelen van kunststof (PVC-H) worden uit hoogwaardig materiaal gemaakt en hebben dezelfde kleur. De UV bestendigheid en slagvastheid is sterk verbeterd. Dit kunststof is niet giftig en is recyclebaar, brandklasse B1, moeilijk ontvlambaar.

Het basismateriaal van de kast is van PUR-hardschuim (Polyurethan). PUR garandeert buitengewoon goede geluid en warmte isolatie-eigenschappen en een gering gewicht. PUR rot niet, schimmelt niet en is reukvrij. Als extra is de binnenzijde met een stabiele schaal van PVC uitgevoerd. Deze schaal voorkomt ook dat insecten of ongedierte het schuim aantasten. Een éénvoudige reiniging van de binnenzijde is hierdoor ook een feit.

Het buitenoppervlak heeft een noppenstructuur zodat de cementhechting zonder enige voorbehandeling optimaal is. Het stuckprofiel binnen zowel als buiten is met het PU en de binnenschaal verbonden en vormt een stabiel geheel.

 

colorcollectie

Uitvoering aluminium (buitenkant kast, geleiders en onderlijst):
De natuur doet het ons voor: Kleuren zijn signalen, presentatie, oriëntatie en communicatie. Er is vrijwel niemand die niet door een fleurige vlinder, een bonte weide of een regenboog wordt gefascineerd. Er zijn ontelbare kleurvarianten. Hoe kan men zich hier in onderscheiden. Wij maken u het een stuk makkelijker: In de ROMA ColorCollection hebben wij voor u 350 attractieve kleuren samengesteld. Alle kleuren zijn bruikbaar op de gevel, lichtecht en weersstabiel.

U heeft een hele speciale wens of een hele speciale kleur in gedachten. Naar wens zijn alle bruikbare kleurtinten van RAL en NCS mogelijk. Dat zijn ongeveer een duizend gedefinieerde kleuren. Veel plezier bij het uitzoeken van uw kleur. 

RA.2 1
RA.2 2
RA.2 3
RA.2 4

RA.2 folie

Uitvoering kunststof (kast en geleiders):
43 folie´s staan tot uw beschikking...

Het Puro rolluik wordt compleet met het venster geleverd en gemonteerd. Dat betekent voor u: 

- Voor u als klant betekend dat pure tijdwinst daar kozijn en rolluik in één handeling wordt gemonteerd.
- Éénvoudig te plaatsen ook zonder rollaag.
- Een hoogwaardig systeem dat op elk kozijn past en zich ook in elke kleur laat aanpassen. 

Verdere voordelen:
- Kan zowel binnen als buiten met een stucklaag worden af gewerkt.
- Perfekte geluiddempingswaarden.
- Isolatiewaarden van een zeer hoog niveau.
- Integreerbaar rolhor, ook na-leverbaar.

Icon insectenhorU kunt de PURO met een geïntegreerde insectenhor laten uitvoeren. De cassette bevindt zich hier beschermd aan de binnenzijde van de kast. Het rooster wordt in een tweede voering achter het rolluik gevoerd. U krijgt 

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

Voer uw postcode in en selecteer een straal om de dichtstbijzijnde dealer te vinden