Katwijk aan Zee

Zonwering Alphen aan den Rijn

Rolluiken Alphen aan den Rijn: welkom bij Oudshoorn en van Egmond

Waarom de zon weren?

Goed licht hebben is altijd handig, ook in het dagelijks leven. Om dit zo optimaal mogelijk te krijgen, zijn zonneschermen, markiezen en dergelijke een belangrijk hulpmiddel. Ook economisch levert het overigens voordelen op. Als er voldoende zon binnenkomt, gaan de kosten van stoken en elektrische verlichting omlaag. En wie wil er nu géén kostenbesparing?!

Verschil binnenzonwering en buitenzonwering

Veel mensen vragen zich af wat de verschillende zijn tussen binnenzonwering en buitenzonwering. Beide varianten zijn een sieraad voor uw woning en zijn in verschillende modellen en verschillende kleuren te vinden. Maar hoe maakt u nou de keuze of u voor bijvoorbeeld een zonnescherm of rolluiken gaat die aan de buitenzijde gemonteerd zijn, of voor bijvoorbeeld rolgordijnen wat een vorm van binnenzonwering is. Welke soort zonwering het best bij uw woning past kan van verschillende punten afhangen. Er zijn verschillende opties die u een passende oplossing kunnen bieden.

Het grootste voordeel van buitenzonwering ten opzichte van binnenzonwering is dat het een veel betere isolerende werking heeft. Screens, elektrische rolluiken, buitenjaloezieën en markiezen zijn slechts een aantal voorbeelden. Omdat we deze aan de buitenkant van uw raam of deur monteren, schijnt de zon niet direct op uw ramen waardoor er minder zonlicht binnenkomt. Hierdoor wordt het in de zomer een stuk minder warm binnen, maar dit heeft ook zo zijn voordelen in de winter. Dan komt er namelijk minder kou binnen doordat deze al vanaf de buitenkant geweerd wordt. Hierdoor merkt u allereerst dat de temperatuur binnenshuis een stuk aangenamer is, maar daarnaast hoeft u hierdoor ook minder snel de verwarming aan te zetten. Dit resulteert logischerwijs in een lagere energierekening.

Knikarmschermen zijn ook een vorm van buitenzonwering omdat deze ook aan de buitenkant van uw woning worden bevestigd. Echter hangen deze niet voor uw hele raam maar helpt dit bijvoorbeeld bij het weren van de zon voor uw terras. Mocht u juist buiten op uw terras af en toe in de schaduw willen zitten, is een knikarmscherm dus een passende oplossing. Zo kunt u ook op erg warme dagen voor nog wat verkoeling zorgen.

Voordelen buitenzonwering

Een ander voordeel van buitenzonwering is dat deze heel gemakkelijk op iedere woning te monteren is. Zowel op uw woning als op uw bedrijfspand en zowel voor uw wamen als voor uw deuren. Daarnaast maken ze het inbrekers erg lastig omdat het moeilijker is om binnen te komen via uw ramen of deuren waar buitenzonwering voor hangt.

Veel vormen van zonwering zijn er in verschillende kleuren. Kiest u bijvoorbeeld een kleur die erg opvalt of kies prachtige aluminium rolluiken met een tijdloze uitstraling. Buitenzonwering kan toch een bepaalde sfeer aan uw woning geven, daarom zien wij het ook wel als een soort sieraad voor uw woning of bedrijfspand. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld een screen of rolluik nemen met elektrische bediening, hierdoor kunt u uw zonwering middels een afstandsbediening of zelfs met uw mobiele telefoon of tablet aansturen. Natuurlijk kunt u ook altijd nog voor een handmatige bediening gaan indien uw voorkeur hier naar uitgaat.

Verschillende systemen

Niet ieder pand heeft hetzelfde systeem nodig en ook voor iedere plaats van het pand zijn de wensen verschillend. Wij bieden u systemen voor terras en serre, maar ook buitenjaloezieën en markiezen.

Denk hierbij bijvoorbeeld voor uw terras aan:
Knikarmschermen
Uitvalschermen
• Parasols

De kosten zullen per systeem vanzelfsprekend verschillen, maar de kwaliteit van onze producten vergoedt veel, zo niet alles.

Kosten rolluiken Alphen aan den Rijn

Een rolluik van tegenwoordig is zeer functioneel. Men denkt meestal meteen aan inbraakpreventie, maar een rolluik is ook geschikt voor verduistering en isolatie. Wij hebben jarenlange ervaring met het plaatsen van rolluiken. Er zijn vier soorten rolluiken bij ons verkrijgbaar: Opbouwrolluik, inbouwrolluik, schuine rolluiken en dakraamrolluiken

Voor elk type raam kunnen wij ieder gewenst rolluik leveren. Zo kunt u kiezen voor een opbouw rolluik of een geïntegreerd rolluik.

Rolluiken van Roma zijn verkrijgbaar met diverse kasten:

  • Een afgeschuinde kast
  • Een ronde kast
  • Een vierkante kast


Door de speciale ophanging van de motoren, produceren de rolluiken van Roma 30% minder geluid. De geëxtrudeerde kasten geven geen overlast bij regen, maar dempen juist het geluid en zijn niet deuk gevoelig.

 

Voordelen van een rolluik

De voordelen van het aanschaffen van een rolluik zijn:

  • Veiligheid
  • Weersbescherming
  • De vormgeving
  • Multifunctioneel
  • Warmte-isolatie
  • Geluidsisolatie

Een goed alternatief voor een rolluik is een buitenjaloezie. Kom langs in onze showroom in Alphen aan den Rijn. Wij geven u graag advies over de verschillende mogelijkheden en onderhoud.

Ons advies voor u

Voorop staat bij ons de wens van u als klant. Zowel qua systeem en kleurstelling van het doek, als qua prijs. Maar hoe het ook zij: de kosten gaan voor de baat uit. Een goede zonwering is uw investering zeker waard! Als u nu een offerte aanvraagt, geven wij u graag advies op maat. Op basis van onderzoek en ervaring kennen wij de specifieke eigenschappen van de diverse soorten. Luisterend naar uw wensen, kijkend naar uw situatie, helpen wij u om de voor u meest optimale keuze te maken.Pas als u tevreden bent, zijn wij het ook.
 

Zonwering Alphen aan den Rijn

Hebben wij uw interesse gewekt, vraag dan nu een offerte aan. Voor advies en om onze zonwering live te bekijken, raden wij u aan onze showroom in de regio Alphen aan den Rijn te bezoeken. Wij luisteren graag naar al uw wensen en kunnen hiermee rekening houden. Tijdens een adviesgesprek helpen wij u de beste keuze te maken. Zien wij u binnenkort in onze showroom? Wij hebben een breed scala aan zonwering, komt u de verschillende producten bekijken? Wie weet geniet u binnenkort wel van uw nieuwe screens, jaloezieën of aluminium rolluiken!

Gratis prijsindicatie aanvragen
Contactgegevens

Openingstijden

Maandag: Gesloten
Dinsdag: Gesloten
Woensdag: 10:00 - 17:00 uur
Donderdag: 10:00 - 17:00 uur
Vrijdag: 10:00 - 17:00 uur
Zaterdag: 10:30 - 13:00 uur
Zondag: Gesloten

Maandag: Gesloten
Dinsdag: Gesloten
Woensdag: 10:00 - 17:00 uur
Donderdag: 10:00 - 17:00 uur
Vrijdag: 10:00 - 17:00 uur
Zaterdag: 10:30 - 13:00 uur
Zondag: Gesloten

Instellen als mijn dealer