zipSCREEN.2

Een screen is een vlakhangende zonwering die hoge temperatuurstijgingen en hinderlijke zonschittering voorkomt. Screens houden de zon tegen en warmte buiten waardoor het binnen altijd een aangename temperatuur is.

 

Het transparante screendoek belemmert de inkijk overdag, het zicht naar buiten blijft grotendeels, afhankelijk van de gekozen kleur en situatie, behouden. Zodra de verlichting in huis de overhand neemt is er bij de standaard doeken een even goed zicht van buiten naar binnen. Dit is alleen te voorkomen met een verduisteringsdoek. Een verduisteringsdoek neemt niet, wat heel veel mensen wel denken, alle licht weg. Dan spreken we van Black Out doeken.

 

Het zipSCREEN is een windvast screen waarbij het doek in de geleiding wordt geborgd d.m.v. een rits. Dit model wordt ook wel windvastscreen, ritsscreen, zipscreen of fixscreen genoemd.

 

Een zipSCREEN is een type screen dat goed bestand is tegen de wind. In dit screen zijn de voordelen van het normale screen gecombineerd met windvaste eigenschappen. Het Roma zipSCREEN is het enige screen waarbij de onderlijst volledig in de kast verdwijnt.

 

Omdat een screen 80% van de tijd omhoog is, is het zéér belangrijk dat het zipSCREEN er in de “omhoog” stand perfect uitziet. Het glasvezeldoek is volledig opgesloten als een soort ritssluiting. Het doek wordt als het ware in de geleiders geritst. Door een enorm gewicht in de onderlijst is het screen in elke stand windvast. Het screen is daardoor zeer geschikt voor specifieke situaties, zoals een naar het westen gerichte gevel met veel wind of bij (hoge) flatgebouwen. Een onderlijst in zipSCREEN.2 steekt minimaal altijd 12 mm uit de kast.

 

Het ROMA zipSCREEN.2 is het meest compacte screen op de markt, doordat de onderlijst voor het grootste gedeelte in de kast verdwijnt. T.o.v. zipSCREEN.1 is de onderlijst 2 keer zo zwaar geworden.

 

Dit is bij elementen tot 2000 mm breedte. Vanaf 2000 mm wordt de onderlijst met niet meer dan 2 meter verzwaring voorzien. Deze verzwaring wordt dan verdeeld over de onderlijst en middels kunststofstroken op zijn plaats gehouden. De buitenste verzwaringen worden ook door een roestvrijstalen schroef geborgd tegen verschuiven.

 

De verzwaring is het belangrijkste bij smalle elementen. Het smalste zipSCREEN.2 wat ROMA kan bouwen is op aanvraag 527 mm breed. Het super stabiele windvaste zipSCREEN met een perfecte prijs / kwaliteit verhouding. Voor hoge smalle ramen is het zipSCREEN ook de ideale oplossing. Door simpelweg een zonnesensor op het geheel te plaatsen is het zipSCREEN volautomatisch.

 

Bij een standaard screen zou dan een zon- en windautomaat moeten worden geplaatst. Hierdoor kan het zijn dat de automatische windvaste uitvoering niet veel duurder is dan de standaard automatische uitvoering. Het screen met vergrendeling is alleen in de onderste positie windvast. Het is dus tijdens het omlaaglopen en vergrendelen kwetsbaar.

 

Een screen moet eigenlijk ook altijd volledig naar beneden. Zou dat niet het geval zijn, kan eventueel schade ontstaan bij dubbele beglazing. Het "inhaken" van de onderlijst wil nog wel eens problemen geven bij veel wind of bij doekrek. Combinaties zijn vaak niet mogelijk. Mocht het inhaken misgaan dan trekt het doek helemaal scheef en dit komt niet meer goed, doordat de elektrische besturing van dit screen erg gecompliceerd in elkaar zit. Deze besturing zat vroeger in een schakelaar maar wordt tegenwoordig steeds meer in de motor geïntegreerd.

 

Het screendoek staat schitterend gespannen en het totaal is zeer windvast. Ook bij dit systeem zit het doek niet in de geleiding geborgen. Dit was jaren terug een heel geliefd systeem, op dit moment is de zipSCREEN meer gewild. Er worden nagenoeg geen standaard screens meer verkocht.

 

Alle screens zijn voorzien van een ritssysteem. Bij ROMA heeft het zipSCREEN twee kastvormen, rond of vierkant (RONDO & QUADRO) en 4 kastmaten. De kastmaat zal worden bepaald aan de hand van de afmetingen van het raam of volgens uw wens worden samengesteld. Het maximale oppervlakte is 18 M².

 

Wanneer u een klein screen moet combineren met een zipscreen voor een groter raam dan is het natuurlijk mogelijk deze kastmaten op elkaar af te stemmen door voor beide zipSCREENS de grote kastmaat te nemen.

 

Bij ROMA bepalen wij de maximale maten aan de hand van het soort doek. Als het doek flexibel is, is het tegen meer wind bestand en kunnen er ook grotere formaten worden gemaakt. Een flexibel doek zal zich gemakkelijk aanpassen aan de geboden ruimte.

 

Het hangbeeld, ook wel standbeeld genoemd, is altijd mooier dan van een star doek. Door dit flexibele karakter krijgen we ook een lijnbelasting in de geleider en wordt opgevangen door de bevestiging van heel de geleider. Daarom adviseren wij altijd met Sergé of VuScreen te werken in een zipSCREEN of ritsscreen, daar dit probleemlose doek zijn.

 

Starre doeken geven een puntbelasting in de geleiding. Dit betekend, dat de geleider voor deze puntbelasting steviger moet worden bevestigd en vaker, dan bij een lijnbelasting. De ROMA geleidingen zijn bij uitstek bestand deze puntbelastingen, daar de geleider over de volle hoogte in elkaar grijpt en zo stabieler is dan welk ander systeem.

 

ROMA levert in zijn zipSCREEN.2 ook zichtvensterdoeken. Dit is een kunst op zich. Het cristalplus, wat als doorkijkvenster, wordt gebruikt krimpt enorm bij koude en nog meer bij veroudering. Daarom conserveren wij eerst het doek. Dit is een soort ouder-maken waardoor de grootste krimp verdwijnt. Door het doek een aantal malen te koken en te bevriezen, kan dit gerealiseerd worden. Zonder dit proces ziet het doek er niet uit door enorme rimpelvorming.

 

Wat ook bijzonder belangrijk is, geen verticalen lasnaden buiten de ritsen in een zichtvensterdoek aan te brengen. Een doek wat oprolt, zal altijd veel netter oprollen zonder deze verticalen naden dan met. Logisch, want verticalen naden geven dikte verschil in de stof en geven daarom extra rimpeling in het doek.

 

De ritsen verticaal lassen ontkomen we niet aan en dit kan al voor enige "golving" in het doek geven. Deze golving kan voorkomen worden door minder lang of warm te lassen, maar dit gaat ten kosten van de stevigheid van de las. ROMA zal altijd proberen daar op de grens te werken, maar enige "golving" is niet uit te sluiten.

 

Door het grote gamma aan geleiders is zipSCREEN.2 van ROMA in elke situatie toe te passen.

 

Voor elke bouwstijl en bouwwijze in elk Europees land is het zipSCEEN/Ritsscreen van ROMA naadloos te integreren. Inbouwen is ook geen probleem. Zelfs 6 meter breedte is te integreren, daar wij niet boven op het kozijn werken, maar er voor. Hierdoor kan het kozijn traditioneel worden bevestigd aan het binnenblad en komt het zipSCREEN.2 voor het kozijn gemonteerd.

 

De geleiders met de zelfde diepte als de kast zorgen ervoor, dat geleider, doek en bovenas met motor ten allen tijden kunnen worden uit gebouwd.

 

Een glasvliesgevel heeft bij uitstek behoefte aan zonwering. Deze is vaak lastig te monteren, daar het om brede gevels gaat en de zonwering gekoppeld moet worden. ROMA heeft hiervoor een kokermontage ontwikkeld met een enkele en dubbele geleiding.

 

Deze geleiding kan ook op een zwaard console worden bevestigd. Deze zwaardconsole geeft een uitvulling van maximaal 150 mm. De fout die de meeste producenten maken is niet de mogelijkheid creëren om de warmte tussen doek en kozijn weg te ventileren.

 

zipSCREEN.1 had dit standaard en bij zipSCREEN.2 hebben we hiervoor profielen met 10, 20 en 40 mm ontworpen en in het leverprogramma opgenomen.

 

Zodra er over zipSCREEN als vliegenhor gesproken wordt, moet je grote vraagtekens plaatsen. Een screendoek heeft standaard 5 % openingsfactor. Een horregaas zit op minimaal 60 %. Er komt dus geen frisse lucht door screendoek. Dan heeft het ook geen zin het als hor te gebruiken. Je kunt dan beter het raam sluiten. Dat heeft hetzelfde effect.

 

De onderlijst van een zipSCREEN moet vrij hangen. Het doek staat dan mooi strak. Minimaal 15 mm bij plaatsing. Het sluit dus nooit af bij een correcte montage. Indien een hor gewenst is, kunnen we een zipSCREEN leveren met horrengaas tot een breedte van 4000 mm. Onderzijde kunnen we afdichten met een lange borstel maar kleine openingen blijven er altijd.

Meer zien of mogelijk geïnteresseerd? Laat van u horen!

Informatie

Een zipSCREEN is een type screen dat goed bestand is tegen de wind. In dit screen zijn de voordelen van het normale screen gecombineerd met windvaste eigenschappen. Het Roma zipSCREEN is het enige screen waarbij de onderlijst volledig in de kast verdwijnt. Omdat een screen 80% van de tijd omhoog is, is het zéér belangrijk dat het zipSCREEN er in de “omhoog” stand perfect uitziet.

 

Het glasvezeldoek is volledig opgesloten als een soort ritssluiting. Het doek wordt als het ware in de geleiders geritst. Door een enorm gewicht in de onderlijst is het screen in elke stand windvast. Het screen is daardoor zeer geschikt voor specifieke situaties, zoals een naar het westen gerichte gevel met veel wind of bij (hoge) flatgebouwen.

Kastvormen en maten


Op onderstaande afbeelding vindt u de zipSCREEN kastmaten en afmetingen.Bij het zipSCREEN van Roma kennen we op dit moment 2 kastvormen rond of vierkant (RONDO & QUADRO) en 3 kastmaten. De kastmaat zal worden bepaald aan de hand van de afmetingen van het raam of volgens uw wens worden samengesteld.

 

Op de afbeelding rechts ziet u de maximale afmeting per kastmaat weergeven, de maximale oppervlakte is 18 M². Wanneer u een klein screen moet combineren met een zipscreen voor een groter raam dan is het natuurlijk mogelijk deze kastmaten op elkaar af te stemmen door voor beide zipSCREENS de grote kastmaat te nemen. Bij ROMA bepalen wij de maximale maten aan de hand van het soort doek. Als het doek flexibel is, is het tegen meer wind bestand en kunnen er ook grotere formaten worden gemaakt. Een flexibel doek zal zich gemakkelijk aanpassen aan de geboden ruimte. Het hangbeeld, ook wel standbeeld genoemd, is altijd mooier dan van een star doek. Door dit flexibele karakter krijgen we ook een lijnbelasting in de geleider en wordt opgevangen door de bevestiging van heel de geleider.  Daarom adviseren wij altijd met Sergé te werken in een zipSCREEN of ritsscreen, daar dit een probleemloos doek is.Starre doeken geven een puntbelasting in de geleiding. Dit betekend, dat de geleider voor deze puntbelasting steviger moet worden bevestigd en vaker, dan bij een lijnbelasting. De ROMA geleidingen zijn bij uitstek bestand deze puntbelastingen, daar de geleider over de volle hoogte in elkaar grijpt en zo stabieler is dan welk ander systeem.

Geleiders voor zipSCREEN.2

Door het grote gamma aan geleiders is zipSCREEN.2 van ROMA in elke situatie toe te passen. Voor elke bouwstijl en bouwwijze in elk Europees land is het zipSCEEN/Ritsscreen van ROMA naadloos te integreren.

 

Inbouwen is ook geen probleem. Zelfs 6 meter breedt is te integreren, daar wij niet boven op het kozijn werken, maar er voor. Hierdoor kan het kozijn traditioneel worden bevestigd aan het binnenblad en komt het zipSCREEN.2 voor het kozijn gemonteerd.

 

De geleiders met de zelfde diepte als de kast zorgen ervoor, dat geleider, doek en bovenas met motor ten allen tijden kunnen worden uit gebouwd.

De onderlijst van het ROMA zipSCREEN.2

Een onderlijst in zipSCREEN.2 steekt minimaal altijd 12 mm uit de kast. Het ROMA zipSCREEN.2 is het meest compacte screen op de markt, doordat de onderlijst voor het grootste gedeelte in de kast verdwijnt.

 

T.o.v. zipSCREEN.1 is de onderlijst 2 keer zo zwaar geworden. Dit is bij elementen tot 2000 mm breedt. Vanaf 2000 mm wordt de onderlijst met niet meer dan 2 meter verzwaring voorzien. De verzwaring is het belangrijkste bij smalle elementen.

 

Het smalste zipSCREEN.2 wat ROMA kan bouwen is op aanvraag 520 mm breed.

Onderlijst en kast van ROMA zipSCREEN.2 voor www.zonwering.nl. Het super stabiele windvaste ristsscreen, zipscreen met een perfecte prijs, kwaliteit verhouding.  

Voor hoge smalle ramen is het zipSCREEN ook de ideale oplossing. Door simpelweg een zonnesensor op het geheel te plaatsen is het zipSCREEN volautomatisch.

Bij een standaard screen zou dan een zon- en windautomaat moeten worden geplaatst. Hierdoor kan het zijn dat de automatische windvaste uitvoering niet veel duurder is dan de standaard automatische uitvoering. ZipSCREEN

Het screen met vergrendeling is alleen in de onderste positie windvast. Het is dus tijdens het omlaaglopen en vergrendelen kwetsbaar. Een screen moet eigenlijk ook altijd volledig naar beneden. Zou dat niet het geval zijn, kan eventueel schade ontstaan bij dubbele beglazing.

 

Het "inhaken" van de onderlijst wil nog wel eens problemen geven bij veel wind of bij het doekrek. Combinaties zijn vaak niet mogelijk.

 

Mocht het inhaken misgaan dan trekt het doek helemaal scheef en dit komt niet meer goed, doordat de elektrische besturing van dit screen erg gecompliceerd in elkaar zit. Deze besturing zat vroeger in een schakelaar maar wordt tegenwoordig steeds meer in de motor geïntegreerd. Het screendoek staat schitterend gespannen en het totaal is zeer windvast.

 

Ook bij dit systeem zit het doek niet in de geleiding geborgen. Dit was jaren terug een heel geliefd systeem, op dit moment is de zipSCREEN meer gewild. Bij Zonwering.nl verwachten we dat er binnen 3 tot maximaal 5 jaar geen screens meer zijn die niet middels een rits-systeem in de geleider zijn geborgen.

Zichtvensterdoeken

ROMA levert in zijn zipSCREEN.2 ook zichtvensterdoeken. Dit is een kunst opzich. Het cristalplus, wat als doorkijkvenster, wordt gebruikt krimpt enorm bij koude en nog meer bij veroudering. Daarom conserveren wij eerst het doek. Dit is een soort oudermaken waardoor de grootste krimp verdwijnt. Door het doek een aantal malen te koken en te bevriezen, kan dit gerealiseerd worden. Zonder dit proces ziet het doek er niet uit door enorme rimpelvorming.

 


Wat ook bijzonder belangrijk is geen verticalen lasnaden buiten de risten in een zichtvensterdoek aan te brengen. Een doek wat oprolt, zal altijd veel netter oprollen zonder deze verticalen naden dan met. Logisch, want verticalen naden geven dikte verschil in de stof en geven daarom extra rimpeling in het doek.

 

De ristsen verticaal lassen ontkomen we niet aan en dit kan al voor enige "golving" in het doek geven. Deze golving kan voorkomen worden door minder lang of warm te lassen, maar dit gaat ten kosten van de stevigheid van de las. ROMA zal altijd proberen daar op de grens te werken, maar enige "golving" is niet uit te sluiten.

Glasvliesgevel

Een glasvliesgevel heeft bij uitstek behoefte aan zonwering. Deze is vaak lastig te monteren, daar het om brede gevels gaat en de zonwering gekoppeld moet worden. ROMA heeft hiervoor een kokermontage ontwikkeld met een enkele en dubbele geleiding.
Deze geleiding kan ook op een zwaard console worden bevestigd. Deze zwaardconsole geeft een uitvulling van maximaal 100 mm.Vind een verkooppunt bij in de buurt

Voer uw postcode in om de dichtstbijzijnde dealer te vinden

Bekijk onze merken