Rollscreen.2

RollSCREEN.2 is een uitvoering van ROMA voor een screen waarvan de stof niet wordt gefixeerd in de geleiders d.m.v. een rits. Het screen systeem bestaat uit een cassette, oprol-as, screendoek en een onderlijst.

 

Het screendoek is vaak verzwaard door middel van aluminium onderlijst, deze glijdt vanuit de cassette tussen twee geleiders naar beneden. De cassette/kast, geleiders en onderlijst zijn in veel gevallen vervaardigd uit een hoogwaardig aluminium. Hoe zwaarder de onderlijst en hoe stabieler de oprol-as des te "strakker" het doek zal staan en hierdoor meer wind kunnen verdragen.

 

Screens zijn over het algemeen in 2 uitvoeringen leverbaar: het standaard screen, bij ROMA rollSCREEN.2 genoemd, of zipSCREEN.2 (windvast) uitvoering.

 

Waarom zijn de rollSCREENS van ROMA de beste koop?

  • Top kwaliteit, standaard 350 kleuren
  • zeer geringe meerprijzen voor draadloze besturing
  • standaard keuze uit ronde of vierkante cassetten

Meer zien of mogelijk geïnteresseerd? Laat van u horen!

Informatie

Waarom zijn de rollSCREENS van ROMA de beste koop?

  • Top kwaliteit, standaard in 209 Ralkleuren
  • standaard draadloze besturing met Somfy io incl. wandzender
  • standaard keuze uit ronde of vierkante cassetten
  • extra zware onderlijst

rollSCREEN, het actiescreen van ROMA met maximale maten

Bij Smalle hoge ramen, waar het doek behoorlijk veel wind vangt en het gewicht in de onderlijst niet toereikend is voldoende stabiliteit te brengen. 

 

Bij grote oppervlakken kan bij wind het doek inscheuren. Daarom een ritssysteem, daar dan het doek vast zit in de geleider.

De warmte zou blijven hangen tussen doek van een zip- of ritsscreen en glas en zou eerder opwarming tot gevolg hebben dan verkoeling. rollSCREEN.2 scoort hier altijd goed, daar het doek niet in de geleiders vast zit en hier de warmte automatisch kan worden weg geventileerd.

 

Bij een standaard screen, wordt de warmte al enigszins door de smalle spleten tussen geleider en doek afgevoerd. Dit is niet het geval bij een zipSCREEN, daar is de ruimte achter de kast van essentieel belang

rollSCREEN, het actiescreen van ROMA met geringe doekspleet

De handige schuifbare asprop kan verder goed van pas komen bij onderhoud.
Door een palletje over te halen kan de volledige motorbuis incl. motor zo binnen enkele seconden worden gedemonteerd.

rollSCREEN, het actiescreen van ROMA met klikbare asprop

Eenvoudig en functioneel: het nieuwe rollSCREEN van ROMA heeft als voordelen een eenvoudige montage en een speciaal dempingprofiel in de geleider wat zorgt voor een geluidarme werking.

Bij elk standaard screen is het rammelen van de onderlijst een groot probleem.

 

ROMA heeft dit opgelost door de beproefde techniek van de buitenjaloezieën toe te passen bij dit nieuwe rollSCREEN.

Doordat deze profielen eenvoudig los te klikken zijn, is onderhoud aan het doek, (bijv. het verwijderen van insecten) heel eenvoudig te realiseren.

rollSCREEN, het actiescreen van ROMA

Deze klikprofielen zijn ook een handige hulp bij de montage.
Achter deze profielen zijn de bevestigingsschroeven verborgen.

Monobediening mogelijk zowel binnen als buiten. De minderprijs is zeer gering, daar bij ROMA motorbediening de standaard is.

 

Zodra we via het internet of met onze iPhone of iPad zonwering en rolluiken vanaf onze vakantiebestemming kunnen besturen is het toepassen van handbediening niet meer aan de orde. Zodra er geen stroom voorhanden is, moet de handbediening een mogelijkheid zijn bij rollSCREEN.

 

Alle producten van ROMA kunnen op zonne-energie geleverd worden, ook rollSCREEN.2. 

rollSCREEN, het actiescreen van ROMA met monobediening binnen en buiten

Ook wordt de motor trillingsvrij gemonteerd. Deze montage van de motor reduceert het loopgeluid beduidend. De smalle geleider van 30 mm maakt het mogelijk deze in elke situatie te monteren.

 

Bij elk screen, zip of standaard, voorzien wij een vrije ruimte achter de kast. Deze ruimte dient om, de warmte die ontstaat bij het weren van het zonlicht, af te voeren.

Zonlicht wordt op het doek omgezet naar warmte.

 

Het enorme gewicht van de verzwaarde onderlijsten van zipSCREEN.2 kunnen niet worden toegepast bij rollSCREEN.2 maar wel een aanzienlijk groter gewicht dan bij vergelijkbare producten. 

Het gewicht in de onderlijst is van essentieel belang voor de stabiliteit van dit standaard screen.

rollSCREEN, het actiescreen van ROMA met zware onderlijsten

 

 

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

Voer uw postcode in en selecteer een straal om de dichtstbijzijnde dealer te vinden