Onderlijsting zipScreen.2

De onderlijst van het ROMA zipSCREEN.2

Een onderlijst in zipSCREEN.2 steekt minimaal altijd 12 mm uit de kast. Het ROMA zipSCREEN.2 is het meest compacte screen op de markt, doordat de onderlijst voor het grootste gedeelte in de kast verdwijnt.

 

T.o.v. zipSCREEN.1 is de onderlijst 2 keer zo zwaar geworden. Dit is bij elementen tot 2000 mm breedt. Vanaf 2000 mm wordt de onderlijst met niet meer dan 2 meter verzwaring voorzien. De verzwaring is het belangrijkste bij smalle elementen.

 

Het smalste zipSCREEN.2 wat ROMA kan bouwen is op aanvraag 520 mm breed.


Bij een standaard screen zou dan een zon- en windautomaat moeten worden geplaatst. Hierdoor kan het zijn dat de automatische windvaste uitvoering niet veel duurder is dan de standaard automatische uitvoering. Voor hoge smalle ramen is het zipSCREEN ook de ideale oplossing. Door simpelweg een zonnesensor op het geheel te plaatsen is het zipSCREEN volautomatisch.

Het screen met vergrendeling is alleen in de onderste positie windvast. Het is dus tijdens het omlaaglopen en vergrendelen kwetsbaar. Een screen moet eigenlijk ook altijd volledig naar beneden. Zou dat niet het geval zijn, kan eventueel schade ontstaan bij dubbele beglazing.

 

Het "inhaken" van de onderlijst wil nog wel eens problemen geven bij veel wind of bij het doekrek. Combinaties zijn vaak niet mogelijk.

 

Mocht het inhaken misgaan dan trekt het doek helemaal scheef en dit komt niet meer goed, doordat de elektrische besturing van dit screen erg gecompliceerd in elkaar zit. Deze besturing zat vroeger in een schakelaar maar wordt tegenwoordig steeds meer in de motor geïntegreerd. Het screendoek staat schitterend gespannen en het totaal is zeer windvast.

 

Ook bij dit systeem zit het doek niet in de geleiding geborgen. Dit was jaren terug een heel geliefd systeem, op dit moment is de zipSCREEN meer gewild. Bij Zonwering.nl verwachten we dat er binnen 3 tot maximaal 5 jaar geen screens meer zijn die niet middels een rits-systeem in de geleider zijn geborgen.