XP-systeem opbouwrolluik

Met het XP-systeem zijn vele eXtra’s mogelijk. Daar de basisgeleider van een XP-systeem 53 x 42 mm is, 20 mm dieper dan bij het P-systeem bied dit ruimte aan een extra geleiding. Hierdoor kan een horsysteem gevoerd worden.

 

Nog belangrijke meerwaarden van een XP-systeem zijn de grotere hoogte die mogelijk is door de 20 mm diepere kast en een super inbraakvertragend systeem genaamd SIPA of simpel: “veiligheidspakket”.

 

Ook het XP-systeem is verkrijgbaar in rolgevormd en een geëxtrudeerde uitvoering. Naast de standaard geleider van het XP-systeem zijn er nog 11 ander geleidingen mogelijk. Alle voordelen van de XP-systeem 

Opbouwrolluik .XP-systeem

De Roma rolluiken van het .XP-systeem zijn speciaal, deze rolluiken kunnen namelijk naast dat het een standaard rolluik is uitgevoerd worden met een geïntegreerd insectenhor, screen, of zonne-energie systeem ook nog eens uitgevoerd worden met een extra veiligheidspakket wat een braakvertragende functie heeft. De rolluiken kunnen net als de rolluiken van het .P-systeem vervaardigd worden van geëxtrudeerd en rolgevormd aluminium. Echter heeft u bij het rolgevormde .XP-systeem niet de keuze uit de 180 RAL kleuren wat bij het .P-system wel het geval is.

XP-SysteemPhoto 20-06-12 13 26 58
roma-rollladen-referenzobjekte-objekt178-titel_(13495)
XP-SysteemIMAG0065_BURST002
XP-SysteemIMAG0067 Veranda.1

Geëxtrudeerde opbouw rolluiken

Het geëxtrudeerde materiaal wat gebruikt wordt voor zowel het .P-systeem als .XP-systeem wordt in hoogovens onder druk door een mal geperst. De kast is dan ook dikwandig wat zorgt voor extra stabiliteit aan de kast en eventueel hinderlijk geluid van regen zo veel mogelijk tegen gaat. Net als de geëxtrudeerde rolluiken van het .P-systeem heeft u bij het .XP-systeem ook de keuze uit 3 kastvormen; rond(RONDO), afgeschuind(PENTO) of vierkant(QUADRO). De kast van het .XP systeem is iets dieper dan van het .P-systeem om de extra opties te kunnen integreren in de kast.

Afwerking & Design .XD-Systeem

Naast alle andere  voordelen van rolluiken  als warmte/geluid-isolerend, inbraakvertragend, verduisterend etc. zijn de geëxtrudeerde rolluiken van zowel het .P- als .XP-systeem van Roma standaard leverbaar in ruim 330 kleuren voor de kast, geleiders en Design-onderlijst.(Ral-Classic, Ral-Design, NCS een aantal Structuurkleuren en Trendfarbe).

DE EXTRA MOGELIJKHEDEN VAN HET .XP-SYSTEEM

Geïntegreerde insectenwering .XP-serie
RONDO.XP, PENTO.XP, QUADRO.XP en INTEGO.XP zijn ook met geïntegreerde insectenhor leverbaar. Het stabiele rooster houdt lastige insecten buiten. De simpele koordbediening gebeurt hoofdzakelijk manueel. Een latere uitrusting is probleemloos mogelijk.

Geïntegreerde Zonnewering .XP-serie
In plaats van een insectenhor kan een hoogwaardig textiele zonwering (Screen) bij alle vier de modellen, RONDO.XP, PENTO.XP, QUADRO.XP en INTEGO.XP, geïntegreerd worden. De stof is vorstvast, trekvast, waterafstotend, windstabiel en houdt extreme hitte buiten. Ook hier kunt u kiezen uit twintig mooie kleuren. De bediening kan elektrisch of manueel met een kettingbediening.

Met Solaraandrijving .XP-serie
Wanneer u voor een net onafhankelijke motorbediening besluit, leveren wij u RONDO.XP, PENTO.XP, QUADRO.XP en INTEGO.XP naar wens met een ROMA Solarpaneel: Alleen zonnestraling is nodig om het rolluik te openen en te sluiten. De bediening gebeurt over het algemeen draadloos. Een kabelverlenging is niet nodig.
(Screen of insectenhor niet mogelijk in combinatie)

Ingebouwde veiligheid .XP + .P serie
Ongevraagde gasten zullen het zo zwaar als mogelijk krijgen. De standaard kwaliteit van de ROMA rolluikonderdelen waarborgen u uitstekende veiligheid en reeds een verhoogde inbraakbeveiliging. Het betaalbare "MEER" aan veiligheid levert u naast het ALUMINO-lamel het ROMA-veiligheidspakket met de versterkte geleiders, de stabielere onderlijst en de optilbeveiliging.

(motorbediening is een voorwaarde)

XP-SysteemRolluik met vliegenhor
XP Opbouwrolluik met hor