P-systeem opbouwrolluik

Het P-systeem is te herkennen aan de vorm van de kast. Hier zijn zowel de kasthoogte als -diepte gelijk. 

 

De Rondo is een kleine uitzondering hierop. Een ronde kast is namelijk altijd dieper dan een vierkante of afgeschuinde kast, waar het scharnier op de helft van de hoogte zit. Dit scharnier, die ongeveer 8 mm ruimte in beslag neemt, zorgt ervoor dat een ronde kast altijd 8 tot 10 mm dieper is, dan dat de kast hoog is. 

 

De basisgeleider van een P-systeem is een platte geleider met de afmetingen 53 x 22 mm. Echter, zijn er nog 35 andere geleiders mogelijk, tegen de basisprijs of een kleine meerprijs. 

 

Rolluikgeleiders worden normaal gesproken met een rubberprofiel als geleiding geplaatst. Als het rolluik onder een hellingshoek gemonteerd wordt, moet dit een borstel zijn. Echter, is het plaatsen van een borstel vrij vanzelfsprekend. Dit is nodig, om bij het toepassen van verschillende lameltypen, met een geleider te kunnen werken. Dit scheelt zowel voorraad en kosten. 

 

Een borstel kan zichtbare lakbeschadiging veroorzaken op de aluminiumlamel, terwijl een rolluikgeleider met rubber de aluminium rolluiklamel “tekent”. Deze ''tekening'' kan uit het zicht worden gehouden door de juiste montage. 

 

De geleiders moeten aan de onderzijde ten minste evenwijdig staan aan de kast, maar een geadviseerde mindermaat van 4 mm werkt veel beter. Hierdoor blijft deze “tekening” in de geleiding. 

Standaard Rolluik

Het .P-systeem van Roma is het "standaard" rolluik. Deze standaard uitvoering is zowel verkrijgbaar uit geëxtrudeerd aluminium als rolgevormd aluminium. 

Alhoewel dit het standaard rolluik wordt genoemd zijn er vele extra opties mogelijk, naast de kleur, vele geleidingen en bedieningsmogelijkheden is het ook mogelijk de rolluiken te koppelen voor bijvoorbeeld een erker situatie of hoek. Deze hoek kan gezaagd of gelast worden.    

roma-rollladen-referenzobjekte-objekt122-lightbox03_(13493)
roma-rollladen-referenzobjekte-objekt400-lightbox02_(13830)
roma-rollladen-referenzobjekte-objekt226-titel_(13497)
roma-rollladen-referenzobjekte-objekt400-lightbox03_(13831)

Rolgevormde Rolluiken

Rolgevormd zegt het eigenlijk al, het materiaal van de kast wordt bij dit type rolluiken vervaardigd van een grote rol aluminium. Het materiaal is daarom ook niet zo stabiel als de bovenstaande geëxtrudeerde kasten die vervaardigd worden in hoogovens. Hier wordt aluminium op hoge druk en temperaturen door een mal geperst. Het type rolgevormde rolluiken wordt nagenoeg bij elke andere leverancier geproduceerd. Doordat het materiaal al op de rol al voorzien is van een natlak die aangeleverd wordt door de leverancier zijn ze vaak maar in een aantal kleuren leverbaar i.v.m voorraad.

Geëxtrudeerde rolluiken

De door Roma vervaardigde geëxtrudeerde rolluiken worden van hoogwaardig aluminium geproduceerd. Het dikke geëxtrudeerde kastmateriaal zorgt voor extra stabiliteit aan uw rolluik. Roma kent 3 kastvormen voor haar geëxtrudeerde rolluiken; rond, vierkant en afgeschuind(zie onderstaande afbeeldingen).

Kleurmogelijkheden voor geëxtrudeerde rolluiken

Naast alle andere voordelen van rolluiken als warmte/geluid-isolerend, inbraakvertragend, verduisterend etc. zijn de geëxtrudeerde rolluiken van Roma standaard leverbaar in ruim 330 kleuren voor de kast geleiders en Design-onderlijst.(Ral-Classic, Ral-Design, NCS een aantal Structuurkleuren en Trendfarbe).

P-systeemvoorzetrolluik verbeek 07
opbouwrolluik

Afwerking & Design

Bij alle rolluiksystemen van Roma zijn geen schroefjes zichtbaar, de rolluiken worden  netjes afgewerkt met afdekdopjes in de kleur van het rolluik. Naast de nette afwerking wordt uw rolluik standaard voorzien van een Design-onderlijst. Deze mooie onderlijst zal de kast afsluiten wanneer het pantser zicht in de opgerolde positie bevindt.