Lamellen & Kleuren rolluiken

Lamellen staal met kleuren

Rolluiklamellen worden bij ons in de fabriek gerolvormd. Wij kopen bandmateriaal in bij gerenomeerde fabrikanten zoals Alcan. Dit is een van de grootste op dit gebied.

Dit bandmateriaal is altijd voorzien van een natlaklaag zoals elke roldeurlamel en buitenjaloezielamel.

 

Alles wat gerolvormd wordt is aan de basis voorzien van een natlaklaag. Na het lakken wordt de brede band in stroken gesneden. Deze bandbreedte past dan in onze rolvormmachine.

 

Elke lamel heeft zijn eigen breedte. Hoe groter de dekhoogte van de lamel, hoe breder de strook waaruit hij gemaakt wordt.

 

S_Onro is hierop een uitzondering. De vorm van een S_Onro lamel is zo complex, dat er heel veel materiaal voor nodig is. De S_Onro wordt ook niet voorzien van schuim. Alle andere lamellen worden verschuimd, wat voor stevigheid zorgt en de lamel ook een betere geluidsisolatie bezorgd. Door het standaard schuim te vervangen voor een hardschuim (twee componenten) wordt de lamel nog meer geluidswerend en is hij ook bestand tegen hagel.

Inbraaktechnisch wordt de lamel ook beter.

 

Rolluiklamellen hebben we maximaal in de PU 37 uitvoering in 20 kleuren standaard. Tegen meerprijs kan de PU 34, 37 en PU 52 kan in elke kleur worden uitgevoerd. Verschillend per lameltype is de minimale afname ongeveer 40 m².

 

Als Roma Benelux hebben wij ook de mogelijkheid elke hoeveelheid pantser te poedercoaten in een RAL-kleur. We doen dit voor PU 44, 52, 55 en 77. De basislamel kiezen we dan qua kleur in de richting van de te maken kleur. Deze poedercoat-lak is zeker niet minder dan de standaard natlaklaag.  

 

Kleuren rolluiken

Donkere kleuren, toch zeker zwart zijn ten sterkste af te raden. Ze zijn niet beschadigingsgevoeliger dan andere kleuren. Je ziet alleen alles op een donkere kleur.

 

De ideale kleur voor een rolluikpantser is zilver. De kleur van aluminium. Hier zie je het minste op en past bij elke kleur omkasting. Tijdloos, modern. Het enige onderhoud aan een rolluik is schoonhouden. Dit moet minimaal 1 keer per jaar gebeuren, maar om de kleur en lakwerk ook in industriegebieden of in de buurt van de zee (10 km) netjes te houden is dit zeker 3 maar eerder 4 keer per jaar noodzakelijk.

Meer weten over

Kleur en bediening rolluiken