Zonwering kantoor: wat moet u weten?
Blog 14/5/2021

Zonwering kantoor: wat moet u weten?

Net als bij woningen dienen ook kantoorpanden voorzien te worden van de juiste zonwering. U wilt namelijk binnen geen last hebben van de nadelen van een warme, zomerse dag. En net zoals bij de zonwering bij u thuis moet u ook bij kantoor zonwering rekening houden met een aantal factoren. Wij hebben de belangrijkste zaken voor u op een rijtje gezet!

De voordelen van kantoor zonwering

Goede zonwering is een waardevolle toevoeging aan uw kantoorpand. Want naast dat het uw werknemers beschermt tegen een veel te warme werkomgeving, biedt het voor bedrijven nog een aantal belangrijke voordelen waar niet iedereen meteen bij stilstaat. 

Denk bijvoorbeeld eens aan duurzaam ondernemen, iets wat steeds belangrijker wordt bij veel bedrijven. Zo besparen ze steeds meer op onnodig papierwerk en maken ze gebruik van duurzame energie. Maar ook het gebruiken van de juiste kantoor zonwering draagt bij aan een duurzame onderneming. Zo kun je met zonwering het kantoorgebouw op de juiste temperatuur houden, zowel in de zomer als in de winter. Dat scheelt weer in het gebruik van de verwarming of de airco. 

Daarnaast kan zonwering ook goed gebruikt worden als reclamemiddel voor het bedrijf. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van de juiste kleuren & het logo op de zonwering, kan een kantoorpand extra kenmerkend worden voor een voorbijganger. Een ideaal promotiemiddel dus!

Zonwering kantoor: Waar moet u op letten?

Bij de keuze voor de juiste zonwering voor uw kantoorpand, moet u over een aantal dingen nadenken, voordat u overgaat tot de aanschaf ervan. Hieronder lichten we de belangrijkste toe! 

Waar is zonwering op kantoor benodigd?

Vooral bij kantoorpanden is het noodzakelijk om goed na te denken over waar zonwering benodigd is. U wilt immers niet dat de zon reflecteert op beeldschermen of presentatieschermen of dat uw medewerkers of klanten verblind worden door de zon. Breng daarom goed in kaart in welke ruimtes last hebben van lichtinval en zorg dat er voor deze ruimtes de juiste zonwering komt!

Binnen- of buitenzonwering

Net zoals bij u thuis heeft u ook voor kantoorpanden de keuze voor binnenzonwering of buitenzonwering. Gaat u voor gordijnen? Of bijvoorbeeld voor de eenvoudige maar effectieve uitvalschermen? Of toch liever voor de meer stijlvolle screens? De experts in onze vele verkooppunten kunnen u uitstekend helpen met deze keuze. Neem gerust contact met ze op!

Bediening van kantoor zonwering

Het is altijd lastig om te voldoen aan de behoeften van alle medewerkers. Zeker met betrekking tot zonwering. Immers, de één vindt het fijn om wat extra daglicht of warmte binnen te krijgen, terwijl de ander de zon het liefst volledig weert. Daarom is het belangrijk om na te denken hoe u de bediening van de kantoor zonwering gaat regelen. Kiest u ervoor om de bediening van de zonwering centraal te regelen of voorziet u verschillende afdelingen of ruimtes van apart te bedienen zonwering.

Zonwering kantoor nodig? Laat u adviseren!

Om de juiste keuze te maken voor kantoor zonwering is het belangrijk u goed te laten adviseren. Neem contact op met één van onze zonweringspecialisten in een verkooppunt bij u in de buurt! Zij helpen u graag verder.

Onze partners