Screen zonwering: alle soorten & voordelen
Blog 14/5/2021

Screen zonwering: alle soorten & voordelen

Screen zonwering

Screen zonwering is één van de vele vormen van zonwering waarover uw huis zou kunnen beschikken. De laatste jaren wordt deze vorm van zonwering steeds vaker gebruikt. Dat komt omdat screens verschillende voordelen hebben. In dit blog gaan we verder in op wat screens zijn, de verschillende soorten screens die er beschikbaar zijn en welke voor- en nadelen screen zonwering met zich meebrengt. 

Wat is screen zonwering?

Screens zijn vergelijkbaar met rolluiken. Een screen is een vlak hangend scherm die tussen twee geleiders naar beneden en naar boven gehaald wordt, evenals een rolluik. Het verschil tussen rolluiken en screens is echter dat een rolluik vaak van hard materiaal, zoals kunststof of hout is gemaakt. Screens bestaan daarentegen uit een (half) transparant screendoek.

 

Soorten screens

We onderscheidden twee soorten screens:

  • Rolscreen
  • Zipscreen, ook wel windvastscreen of ritsscreen

Beide soorten screens zijn erg vergelijkbaar. Het voordeel van een ritsscreen ten opzichte van het standaard screen zonwering is dat het doek bij een ritsscreen vast wordt geritst. Hierdoor is de windvastheid beter dan bij een rolscreen. Voor plekken waar het hard of veel waait, kiest u dus beter voor een ritsscreen.

 

Elektrische screens

Standaard worden screens geleverd als elektrische screens om ervoor te zorgen dat deze zo lang mogelijk meegaan. Ze kunnen op verschillende manieren elektrisch bediend worden, namelijk door middel van een afstandsbediening, een schakelaar en/of een app op uw smartphone of tablet. Hierdoor kunt u uw screens op ieder gewenst moment bedienen.

 

Voordelen screens

Screen zonwering kent een groot voordeel ten opzichte van andere soorten zonwering. Het zicht naar buiten wordt gedeeltelijk behouden (afhankelijk van welke kleur doek u neemt), terwijl het zicht naar binnen beperkt wordt. Ideaal voor mensen die gesteld zijn op hun privacy. Een ander voordeel van screen zonwering is dat het ook een isolerende functie heeft. Wanneer u ervoor zorgt dat het screen zoveel mogelijk gezakt is, zult u merken dat uw woning beter verwarmd blijft.

 

Screen kopen?

Screen zonwering is dus een ideale oplossing voor elke woning. Wij kunnen u helpen met het maken van de juiste keuze voor screen zonwering voor uw persoonlijke situatie. Kom langs bij een screen specialist bij u in de buurt of neem contact met ons op. We helpen u graag!

Onze partners