Knikarmschermen: Waar moet u op letten bij de aankoop van een knikarmscherm?
Blog 14/5/2021

Knikarmschermen: Waar moet u op letten bij de aankoop van een knikarmscherm?

Een knikarmscherm geeft u de mogelijkheid om lekker te kunnen genieten van de schaduw op een zonnige dag. Daarnaast kunt u ’s avonds tot in de late uurtjes profiteren van een aangename temperatuur onder het scherm. Knikarmschermen zijn speciaal ontwikkeld voor een vrije doorloop, zodat u de ruimte op uw terras optimaal kunt benutten. Zo kunt u bijvoorbeeld schaduw op het terras creëren en tegelijkertijd nog een tuinset onder het zonnescherm plaatsen. Een knikarmscherm is dus dé oplossing voor iedereen die maximaal van bewegingsvrijheid op het terras wilt profiteren. Daarnaast zorgt het ook voor een aangename temperatuur binnenshuis.

Knikarmschermen hebben een rol aan de bovenzijde waaromheen een doek is gewikkeld. Aan de zijkant zitten armverbinders die er voor zorgen dat de schermen gemakkelijk in- en uitgeklapt kunnen worden. Het scherm is groot genoeg om uw hele gezin van schaduw te voorzien. Verder hoeft een knikarmscherm niet continu verplaatst te worden, zoals een parasol.

Welke knikarmschermen zijn er?

Wanneer u op zoek bent naar een knikarmscherm, heeft u de keuze uit 2 varianten, namelijk een 2-buis knikarmscherm of een 3-buis knikarmscherm.

2-buis knikarmscherm
Bij een 2-buis systeem worden de twee armen aan de buitenkant van het scherm bevestigd aan twee zijsteunen. Hierdoor is een knikarmscherm met 2 buizen geschikt tot maximaal 5 meter breed met een uitval van 3 meter.


 

3-buis knikarmscherm
Een 3-buis knikarmscherm heeft, zoals de naam al doet vermoeden, minimaal drie armen waarmee het scherm bevestigd wordt. Het 3-buis systeem kan maximaal 6 armen hebben, waardoor het een maximale breedte van 16 meter kan bereiken!


Het bevestigen van een knikarmscherm

Vóór aanschaf & montage van een knikarmscherm dient u goed na te denken over de bevestiging van het scherm. Denk bijvoorbeeld aan de breedte van het scherm. Het is hierin belangrijk dat u zelf bepaalt waar en hoever u uw schaduw wilt hebben. In het algemeen zien we dat mensen een zo breed mogelijke zonwering op hun terras willen hebben. Verder moet het scherm minstens 2 meter en 30 centimeter boven de grond hangen. Het is natuurlijk ook mogelijk om het scherm hoger op te hangen wanneer u een raam of deur heeft dat hoger is. Het is namelijk niet de bedoeling dat de armen van het scherm de deur of het raam kunnen raken. 

Het bevestigen van een knikarmscherm wordt veelal door een vakman uitgevoerd, omdat er nogal wat bij komt kijken en het risico’s met zich meebrengt. Zo kan het niet goed ophangen van het scherm leiden tot ernstige schade aan de gevel. Daarnaast zijn de schermen vaak voorzien van een elektrische bediening en dienen ze boven een raam te worden geplaatst waardoor u voortdurend boven uw hoofd moet werken. Voor deze redenen raden wij altijd aan om een knikarmscherm te laten bevestigen door een specialist. Bij zonwering.nl helpen we u graag met het vinden van een geschikte specialist bij u in de buurt.

De bediening van het scherm

De bediening van een knikarmscherm kan zowel handmatig als elektrisch gebeuren. De handmatige bediening van schermen van grotere afmeting kunnen behoorlijk zwaar zijn om in of uit te rollen. Verder kan na verloop van tijd het mechaniek lastiger te bedienen worden. Als u gebruik maakt van een buismotor (knikarmscherm met elektrische bediening), kunt u daarentegen gemakkelijk het doek van het knikarmscherm elektrisch in- of uitrollen. U kunt dan kiezen voor een systeem met afstandsbediening waarmee het scherm gemakkelijk bedient kan worden.

Verder is het ook mogelijk om voor sommige merken een halogeenlamp in de cassette te integreren. Dit zorgt ervoor dat uw terras of balkon ook ‘s avonds goed verlicht is en dat deze verlichting ook perfect matcht met het zonnescherm. Met een verlicht knikarmscherm hoeft u dus nooit meer in het donker te zitten!

Laat u adviseren door onze experts!

Onze zonwering specialisten zitten verspreid over het hele land en helpen u graag in het maken van de juiste keuze voor een knikarmscherm. Verder helpen ze u natuurlijk graag met de montage en nemen ze u alle andere zorgen voor u uit handen. Bekijk vandaag nog waar het dichtstbijzijnde verkooppunt bij u in de buurt zit, of neem vrijblijvend contact met ons op.

Onze partners