Elektrische rolluiken: Zelf plaatsen of laten doen?
Blog 14/5/2021

Elektrische rolluiken: Zelf plaatsen of laten doen?

Op zoek naar nieuwe rolluiken? Rolluiken zijn er in elektrische en handmatige varianten. Steeds meer mensen zien de voordelen van elektrische rolluiken, zoals bediening met uw smartphone. Wanneer u een keuze heeft gemaakt voor elektrische rolluiken rest u echter nog een belangrijke vraag. Moet ik mijn nieuwe rolluiken zelf installeren of laat ik dit doen door een professional? In deze blog leggen we u uit wat u het beste kan doen wanneer u uw nieuwe rolluiken heeft aangeschaft! Wat zijn de voordelen van het plaatsen door een professional? Is het verstandig om uw rolluiken zelf te plaatsen?

Elektrische rolluiken zelf plaatsen

Het zelf plaatsen van uw nieuwe rolluiken klinkt wellicht aantrekkelijk. Wellicht hoopt u op deze manier geld te besparen op het inhuren van een professional. Er kleven echter veel risico’s aan het zelf plaatsen van de rolluiken. Denk bijvoorbeeld aan het beschadigen van de gevel en de rolluik. Zonde, want u wilt de gevel van uw woning én de recent aangeschafte rolluiken natuurlijk niet beschadigen! Deze kosten lopen dan ook al snel een stuk hoger op dan de kosten van het inhuren van een professional.

Daarnaast is het plaatsen van een rolluik een erg intensieve klus waar u minimaal twee personen voor nodig heeft. Zo moet u de rolluik een tijdje handmatig vasthouden, wat erg zwaar kan zijn. Het zelf plaatsen van een rolluik heeft dus naast kans op materiële schade ook kans op lichamelijke klachten.

Elektrische rolluiken laten plaatsen

Wanneer u kiest om uw rolluiken te laten plaatsen door een professional, scheelt dat u een hoop werk. Bovendien kunt u er gerust op zijn dat een vakman de rolluik(en) op een correcte manier plaatst. Dat scheelt natuurlijk een hoop zorgen. De dealers van Zonwering.nl werken met eigen personeel dat gecertificeerd is in het plaatsen van rolluiken. Deze monteurs zijn zeer ervaren en kunnen uw rolluik perfect plaatsen! Wanneer u dus kiest voor een rolluik bij één van onze dealers weet u ook meteen dat de plaatsing correct wordt uitgevoerd. Wel zo fijn toch?

Wij helpen u graag met het plaatsen van uw rolluiken!

Neem contact op met één van onze verkooppunten en bekijk welke uitvoering rolluik het beste past bij uw situatie. Bij Zonwering.nl helpen we u graag bij het realiseren van uw ideale rolluik-oplossing. Onze experts kiezen vervolgens in overleg met u een moment van montage dat u het beste uitkomt. Vind een verkooppunt in de buurt of vraag direct een prijsindicatie aan! Onze experts helpen u graag!

Onze partners