Elektrische rolluiken en zonneschermen besturen via smartphone
Blog 14/5/2021

Elektrische rolluiken en zonneschermen besturen via smartphone

Hoe gemakkelijk zou het zijn als bepaalde onderdelen van het huis, met name op het gebied van comfort, licht en veiligheid, ‘slim’ gemaakt kunnen worden? Deze onderdelen reageren dan op bepaalde omstandigheden en situaties met de door u gewenste acties.

Stelt u zich de volgende scenario’s voor:

  • Wakker worden van natuurlijk licht in plaats van vervelende, irriterende geluiden van wekkers
  • Vertrekken naar uw werk of ’s avonds in slaap vallen, wetende dat uw huis bij alle ramen en deuren veilig & schadeproof is
  • Warmte op een warme zomerdag buiten houden, zodra een zelf te bepalen temperatuur wordt overschreden

De oplossing voor al deze scenario’s: elektrische rolluiken en zonneschermen. Met slimme techniek van Somfy worden op afstand bestuurbare screens en schermen een groot onderdeel van uw domatica – ofwel, uw smart home.

 

Zonnescherm en rolluik met Somfy app bedienen

Via de afstandsbediening, of via de moderne Somfy app, kunnen zonneschermen en rolluiken slim ingesteld worden. Niet alleen geactiveerd en gedeactiveerd: u kunt ook tijdschema’s instellen, of juist bij uw aanwezigheid of afwezigheid een bepaalde actie doen. En er is nog veel meer mogelijk.

Er zijn veel situaties waarbij slimme, elektrische rolluiken en zonweringen bijdragen aan de comfort en efficiëntie van uw leven binnens- en buitenshuis.

Locatiebepaling
Zodra u het huis verlaat, checkt de slimme apparatuur de huidige posities van alle screens en schermen. Uw rolluiken gaan dicht om inbraak te voorkomen, en zonweringen sluiten zich zodat eventuele schade bij veranderende weersomstandigheden onmogelijk is.

Veiligheid
Rolluiken in heel het huis sluiten automatisch zodra u gaat slapen, of het huis uit gaat. Zo kunt u met een vertrouwd gevoel de meest inbraakgevoelige plekken van het huis achterlaten. De motor heeft een draagkracht tot wel 100 kilogram.

Licht
In bepaalde ruimtes openen de rolluiken en/of zonneschermen zich zodra u zich daar bevindt of op bepaalde tijden, om natuurlijk licht te creëren en zo de effectiviteit van uw werken te stimuleren. 
Ook in de zogenaamde ‘gaatjes’-stand, waardoor fel lichtinval wordt geweerd, maar precies genoeg wordt toegelaten om genoeg te zien.

Geluid
De rolluiken zorgen ervoor dat ’s nachts tijdens het slapen – of juist overdag, tijdens het thuis werken – buitengeluiden worden geweerd.

Privacy
Bent u thuis, maar wilt u privacy in bepaalde ruimtes zoals de badkamer? Met één druk op de knop in de app sluiten de luiken zich, zodat voorbijgangers en buren niet mee kunnen kijken.

Temperatuur
Schijnt de zon dusdanig hard dat de warmte door uw ramen en deuren heen gaan? Stel een maximum temperatuur in, en de sensoren in uw huis activeren de zonneschermen zodra het te warm wordt.
Vriest het buiten en zijn de lamellen bevroren? Dan stopt de motor automatisch, zodat er niets kapot gaat.

Wereldwijde controle
Merkt u een plotselinge weersverandering op, maar twijfels u of uw terrasscherm nog open staat? Checken of de rolluiken inderdaad gesloten zijn, als u ver van huis bent? U controleert overal de huidige posities van uw zonweringen en schermen en past die zo nodig aan. 

 

Elektrische rolluiken en zonneschermen van ROMA

ROMA Zonwering maakt toepassing met de slimme techniek van Somfy mogelijk. Met de ROMA Connexoon verbindt u de twee belangrijkste factoren voor natuurlijk licht, geluid en comfort in en rondom uw huis:

  • ROMA Connexoon Terrace: voor het slimme beheer van uw zonweringen. In combinatie met temperatuur- en zonnesensoren laat u ze automatisch reageren op veranderende weersomstandigheden.
  • ROMA Connexoon Window: voor het slimme beheer van uw screens en rolluiken. Sensoren laten uw screens automatisch reageren op bepaalde lichtinval en temperatuur.

Met de ROMA Connexoon functionaliteiten geniet u van alle slimme functies van Somfy technologie, toegepast op de modernste en beste zonwering van ROMA. 

Vind een Roma dealer bij u in de buurt!

Onze partners