De voordelen van een laagplafonddeur en roldeur van Roma
Blog 14/5/2021

De voordelen van een laagplafonddeur en roldeur van Roma

Er zijn talloze soorten garagedeuren verkrijgbaar, maar vaak is het lastig te bepalen welke nu het handigst is. In deze blog gaan we verder in op de voordelen van een laagplafonddeur en roldeur van Roma. Jij wil toch ook een weloverwogen keuze maken?

Garage roldeur versus laagplafonddeur

Alvorens je een keuze kunt maken tussen een roldeur of laagplafonddeur, is het van belang te weten wat de verschillen zijn tussen beiden. Een roldeur is bij veel mensen wel bekend, dit is namelijk een van de populairste systemen, welke je in veel wijken ziet. Bij de toepassing van garagedeuren is er een onderscheid tussen het "besloten" en "open" bereik. Besloten bereik wil zeggen dat er een hek aanwezig is en elke bezoeker toegang wordt verleend tot het terrein. ‘Open’ betekent dat iedereen vrije toegang heeft tot de garagedeur. Hieronder een voorbeeld van een Rolento roldeur.

Roldeur Rolento
Bij laagplafonddeuren worden dezelfde lamellen gebruik als bij de roldeuren. Het verschil met een roldeur is dat het pantser langs het plafond schuift i.p.v. dat het oprolt. Roma heeft beide soorten garagedeuren in het programma: Roma roldeuren en Roma Laagplafonddeuren (GECCO®, SILENTO.2®).

laagplafonddeur GECCO
Voorbeeld GECCO

Voordelen van roldeuren

  • Het plafond blijft vrij en verhoogt daardoor de opslagcapaciteit;
  • Plaatsing aan de buitenzijde is ook mogelijk;
  • Roldeuren zijn op grote oppervlakken mogelijk;
  • ROLENTO roldeuren hebben stormverankering in de geleiding, wat het element tot een stevig geheel maakt.

Voordelen van roldeuren

  • Maximale doorrijhoogte;
  • Minimaal plaatsverlies aan het plafond;
  • Deur is met een trekmotor uitgevoerd (Silento.2) die de deur nog compacter te plaatsen maakt;
  • Bij een GECCO is een automatische noodhandbediening geïntegreerd in het systeem.

Het grote verschil tussen deze twee is dat de SILENTO.2 een standaarduitvoering is waarbij de aandrijving aan het plafond gemonteerd wordt en het pantser in het midden omhooggetrokken wordt. Een GECCO-garagedeur is een echte probleemoplosser omdat de motor aan het pantser en de geleiding vastzit. Hierdoor kan de GECCO al ingebouwd worden wanneer je maar 53mm ruimte hebt. De SILENTO.2 heeft iets meer ruimte nodig in verband met de aandrijving.

systeem laagplafonddeur  

Roma roldeuren kopen?

Mocht je vragen hebben of een vrijblijvende offerte willen voor Roma roldeuren? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u namelijk graag verder. Bij ons ben je er in ieder geval van verzekerd dat een garagedeur volgens de Europese regelgeving en wetten uitgevoerd is.

Onze partners