Buitenjaloezieën: Waarom kiezen voor buitenjaloezieën?
Blog 14/5/2021

Buitenjaloezieën: Waarom kiezen voor buitenjaloezieën?

Heeft u wel eens last van de zon die precies in uw ogen schijnt wanneer u aan het koken bent, aan de eettafel zit of heerlijk op de bank aan het relaxen bent? Of de zon die precies op uw televisie schijnt waardoor u die leuke serie of film niet goed kunt volgen. Wellicht schijnt er teveel zonlicht op uw computerscherm waardoor u uw werk minder goed kunt uitvoeren? Voor al deze situaties is er een gemakkelijke oplossing.

Natuurlijk zonlicht binnenshuis is zeker fijn. Het geeft uw woning een warme en frisse uitstraling en is ook zeer prettig op kantoor, zodat u het niet alleen van het kille TL-licht hoeft te hebben. Echter heeft natuurlijk zonlicht zo ook zijn nadelen wanneer het uw werkzaamheden en vrijetijdsbesteding belemmert. De perfecte oplossing hiervoor: buitenjaloezieën!

Buitenjaloezieën groeien in populariteit. Het is namelijk een geweldige vorm van buitenzonwering. U kunt hiermee zelf de hoeveelheid lichtinval bepalen. Waar een rolluik vaak als zonwering wordt gebruikt, zijn buitenjaloezieën een betere optie wanneer u nog wel wat natuurlijk lichtinval wil hebben. Het is een fijne manier om warmte en licht van de zon buiten te houden zonder een opgesloten gevoel te krijgen. In tegenstelling tot een rolluik heeft u met buitenjaloezieën voldoende doorzicht.

 

Het verschil tussen binnen- & buitenjaloezieën

Jaloezieën zijn al jaren geliefd voor binnenshuis. Ze worden vaak gebruikt in plaats van een gordijn. ‘s Nachts doet u de jaloezieën helemaal dicht en overdag laat u de gewenste hoeveelheid zonlicht binnen en behoudt u ook nog een hoop privacy omdat mensen minder goed naar binnen kunnen kijken van buitenaf.

Bij buitenjaloezieën werkt dit precies hetzelfde. Het grote verschil is echter dat jaloezieën voor buiten isolerend werken en zonlicht reflecteren. Omdat de zon niet direct op het raam valt houden de jaloezieën een hoop warmte buiten op de warme zomerdagen. In de winter hebben jaloezieën voor buiten een isolerende werking. Ze werken uiterst goed om de kou van buitenaf te weren. Buitenjaloezieën werken hierdoor dus ook energiebesparend, omdat de verwarming minder snel aan hoeft en niet meteen op de hoogste stand hoeft te staan.

Jaloezieën voor buiten zijn dus een geweldig alternatief voor klassieke raamdecoratie. Zeker wanneer u ook graag warmte buiten wil houden in de zomer en kou graag buiten houdt op de koude winterse dagen.

 

De voor- en nadelen van buitenjaloezieën

Buitenjaloezieën zijn niet voor niets de meest toegepaste zonwering in kantoren. Ze hebben perfecte warmtewerende eigenschappen en een getrapte schakeling van zon- of lichtinval. U houdt de zon buiten zonder het binnen te donker te maken. Met buitenjaloezieën krijgt u nog genoeg zonlicht binnen, zonder de nadelen ervan te ervaren: zon die in uw ogen of op uw tv of computerscherm schijnt. Dit is allemaal verleden tijd.

Omdat u de lamellen in elke gewenste hoek kunt kantelen, regelt u zelf hoeveel zonlicht er binnenkomt en maakt de stand van de zon daardoor niet uit. Het verstoort uw uitzicht niet, waardoor u dus voldoende doorzicht behoudt. Het geeft u ook meer grip op uw privacy. U kunt optimaal schakelen tussen genoeg doorzicht en privacy. Bepaal zelf waar u behoefte aan heeft, op elk gewenst moment.

Een van de nieuwste ontwikkelingen is de CDL. Deze soort lamellen werkt door de optilbeveiliging inbraakvertragend. Dit is natuurlijk ook erg mooi meegenomen.

 

De voordelen op een rijtje

Er zitten een hoop voordelen aan buitenjaloezieën. Om uw eventuele twijfels weg te nemen, zetten wij alle voordelen even op een rijtje:

  • U bepaalt zelf de hoeveelheid lichtinval
  • De stand van de zon maakt niet uit, omdat u zelf de hoek van de lamellen kunt bepalen
  • U heeft grip op uw privacy
  • Buitenjaloezieën hebben weinig onderhoud nodig
  • U heeft geen opgesloten gevoel zoals bij de rolluiken
  • Ze houden een hoop warmte buiten
  • Ze werken isolerend en houden een grote hoeveelheid kou buiten
  • Ze werken energiebesparend door de isolerende werking
  • De CDL werkt ook nog inbraakvertragend door de optilbeveiliging

Ervaar zelf de voordelen van buitenjaloezieën, de perfecte manier van daglicht regelen!

 

Waarom niet kiezen voor buitenjaloezieën?

Met zo’n grote rij aan voordelen, wilt u natuurlijk ook de nadelen van buitenjaloezieën weten. Wanneer u buitenjaloezieën neemt, kunt u kiezen uit zowel horizontale als verticale jaloezieën. Het enige nadeel aan de horizontale lamellen is dat stof zich ophoopt en dat ze wat lastiger schoon te maken zijn ten opzichte van verticale lamellen.

Mocht u voor de verticale lamellen gaan, is het nadeel dat ze tegen elkaar aan kunnen klepperen, wat geluid produceert dat u kunt horen als het raam openstaat. De verticale lamellen zijn wel minder gevoelig voor stof en ook makkelijker schoon te maken. Verder zijn er geen nadelen aan buitenjaloezieën. En wanneer u de voordelen en nadelen van buitenjaloezieën naast elkaar legt, kunt u natuurlijk zelf bepalen welke punten voor u het zwaarst meewegen.

 

Wat kosten buitenjaloezieën?

Buitenjaloezieën moeten op maat gemaakt worden zodat ze perfect aansluiten op uw woning of kantoor. Een prijs noemen is daardoor lastig, dat wordt namelijk bepaald door meerdere factoren. We kunnen u wel geruststellen dat er bij Zonwering.nl een oplossing is voor ieder budget. De kosten van buitenjaloezieën zijn afhankelijk van uw woning of kantoor en uw wensen. Maar u bent altijd welkom om een prijsindicatie aan te vragen.

Bij Zonwering.nl vindt u buitenjaloezieën in meer dan 200 standaard kleuren. Mocht u toch een andere kleur willen is dat ook mogelijk. Tegen een meerprijs maken wij de buitenjaloezieën helemaal naar wens in de perfecte kleur. Daarnaast kunt u kiezen uit verschillende materialen. Zo heeft u de mogelijkheid om houten of aluminium lamellen te nemen. Wanneer u niet zeker weet welke kleuren of materialen u wil hebben, helpen onze experts u graag verder. Met ons advies geniet u binnenkort al van de perfecte buitenzonwering, thuis of op kantoor.