Alles wat u moet weten over de aanschaf van rolluik motoren!
Blog 14/5/2021

Alles wat u moet weten over de aanschaf van rolluik motoren!

Het is natuurlijk allang niet meer noodzakelijk om handmatig een rolluik naar beneden te halen. Automatische rolluiken worden steeds populairder. Naast het bedienen van rolluiken met een schakelaar is het tegenwoordig mogelijk om de rolluiken via een afstandsbediening of app op de telefoon te bedienen. Echter, het kiezen van een geschikte rolluikmotor kan een grote uitdaging zijn, zeker wanneer u niet thuis bent in alle moeilijke vaktermen. Zo zijn er veel verschillende soorten en merken rolluikmotoren.

Kiest u bijvoorbeeld voor een rolluikmotor met of zonder obstakeldetectie en beveiliging tegen vastvriezen? In dit artikel vertellen we u alles wat u moet weten over het aanschaffen van rolluikmotoren.

Rolluikmotor kopen? Hier moet u op letten!

Voordat u een rolluikmotor gaat kopen, is het eerst belangrijk om te bepalen over welke functionaliteiten de rolluikmotor moet beschikken. Zoals eerder vermeld, is het dus belangrijk om een keuze te maken of u wel of geen hindernisherkenning en vriesbeveiliging wilt hebben.

Daarnaast is het belangrijk om ook te kijken naar de soort as dat is gebruikt voor het rolluik, omdat niet iedere motor op alle soorten rolluik-assen aangesloten kan worden. Zo is bijvoorbeeld RS100 io, onze standaard rolluikmotor, enkel geschikt voor een 8k60* oprol-as.
*8k60 = 8-kantige oprol-as van 60mm diameter

Ook zult u een keuze moeten maken tussen een draadloze solar, elektronische motor of een mechanische motor. De elektronische motor is moderner en wordt de laatste jaren verreweg het meest gebruikt, omdat deze parallel kan worden aangesloten (twee of meer motoren op één schakelaar).

Bovendien is voor veel mensen het lawaai dat de rolluik motor maakt van groot belang. Zo is onze RS100 io-motor ongekend stil en stelt u de rolluiken moeiteloos in op de juiste positie. Als u dan meerdere rolluiken tegelijk bedient, is het effect alleen maar groter!

Rolluikmotor met afstandsbediening

Standaard wordt er een draadloze wandzender bij een io-bediend rolluik uitgeleverd. Echter, u kunt ook kiezen voor een rolluik met draadloze afstandsbediening. Dit verhoogd het comfort nog meer! Niets is fijner dan ’s ochtends vroeg vanuit uw bed of gewoon vanuit de bank de rolluiken te kunnen bedienen.

rolluikmotor met afstandsbediening

Rolluikmotor vervangen? Vraag de expert!

Is uw rolluikmotor kapot gegaan? Dan hoeft u in de meeste gevallen niet het gehele rolluik te vernieuwen, maar kan er worden volstaan met het vervangen van enkel de rolluikmotor.

Alhoewel er enkele handleidingen over het vervangen van een rolluikmotor online te vinden zijn, raden wij het af om zelf aan de slag te gaan met de rolluikmotor, omdat de rolluiken vaak erg groot en zwaar zijn. We zien daarom vaak dat, wanneer er zelf gesleuteld wordt aan de rolluiken, het probleem alleen maar groter wordt. Dit heeft soms zelfs als resultaat dat het gehele rolluik vervangen moet worden. Vraag daarom altijd een professional voor het vervangen van uw rolluikmotor!

Laat u adviseren door onze experts!

Onze rolluikspecialisten zitten verspreid over heel Nederland en helpen u graag met de juiste keuze voor aanschaf of reparatie van uw rolluikmotor. Bekijk snel waar het dichtstbijzijnde verkooppunt bij u in de buurt zit, of neem contact met ons op!

Onze partners