Raamdecoratie: Inspiratie & ideeën

Raamdecoratie: Inspiratie & ideeën

Raamdecoratie is een belangrijk basisonderdeel van je interieur. Het zorgt ervoor dat je gehele interieur meer sfeer krijgt. Naast het decoratieve doel van raamdecoratie om sfeer te in huis te creëren, heeft het ook een functioneel doel om het licht buiten te houden en privacy te creëren. De mogelijkheden op zowel functioneel gebied als voor het creëren van sfeer in huis zijn groot! Echter kan het door de verschillende soorten raambekleding lastig zijn om een keuze te maken, want ieder product heeft een andere uitstraling. Hieronder lichten we graag wat inspirerende raamdecoratie ideeën toe!

Waar moet je op letten bij het kiezen van raamdecoratie?

Natuurlijk is het belangrijk dat de raamdecoratie waar je naar op zoek bent aansluit op het interieur en de sfeer en uitstraling die je wilt creëren. Echter zijn er ook andere factoren die een belangrijke rol spelen in het kiezen van raamdecoratie. Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de zonwerende eigenschappen en de mate van verduistering. Wilt u bijvoorbeeld dat de raamdecoratie volledig zonwerend is? Of mag er wel wat zonlicht doorkomen? En welke kleuren moet u gebruiken om de raamdecoratie aan te laten sluiten met de rest van het interieur? Onze specialisten adviseren je hier graag over!

Ideeën voor het raam

Om je op weg te helpen lichten we hieronder enkele toepassingen van zonwerende raamdecoratie toe. 

Screens
Screens zijn dé oplossing voor iedereen die het perfecte evenwicht tussen privacy en licht op elk tijdstip van de dag en het jaar wil hebben. Een screen is een zonnescherm dat strak langs je raam wordt gemonteerd, waardoor het niet veel ruimte in beslag neemt. Ze worden aan de buitenkant van de woning bevestigd, waardoor ze de zon al tegenhouden voordat ze de ramen bereiken. Het grootste voordeel van screens ten opzichte van rolluiken is dat ze niet verduisteren, waardoor jouw huis lekker licht blijft. Bovendien bieden ze ook in de winter veel sfeer in je huis. Daarnaast kan je nog steeds naar buiten kijken, terwijl het zicht mensen van buitenaf wordt belemmerd en je dus privacy voor jezelf creëert.

raamdecoratie screens

Lamellen
Lamellen (ook wel lamelgordijnen) zijn een vorm van verticale raambekleding. Bij lamellen wordt gebruik gemaakt van lange verticale ‘panelen’ die het zonlicht tegenhouden. Vaak zijn deze panelen gemaakt van aluminium, pvc of stof.  Vanwege de eenvoudige handmatige of elektrische bediening zijn lamellen erg functioneel. Je kunt namelijk gemakkelijk zelf bepalen hoeveel licht je wilt doorlaten. Daarnaast zijn ze makkelijk schoon te houden en opzij te schuiven. Zo zijn ze erg geschikt voor grote raampartijen.

raamdecoratie lamellen

Jaloezieën
Jaloezieën, ook wel horizontale lamellen, zijn er in vele soorten en maten, en zijn vaak iets goedkoper dan screens. Ze worden vaak gemaakt van hout of aluminium en zijn zowel binnen als buiten geschikt. Ook met jaloezieën regel je gemakkelijk zelf de lichtinval en doorkijk én creëer je een moderne en strakke sfeer in huis. Ze zijn geschikt voor iedere ruimte: zoals badkamer, keuken en woonkamer. Verder heb je, net als bij screens & lamellen, ontzettend veel keuzes in kleuren, waardoor ze perfect aan te sluiten zijn op je interieur.

ideeën voor het raamraamdecoratie Jaloezieën

Advies over raamdecoratie nodig?

Heeft u al wat raamdecoratie ideeën en bent u nu op zoek naar advies om uw woning nóg mooier en sfeervoller te maken? Neem dan vrijblijvend  contact met ons op! Onze specialisten op het gebied van zonwering en raamdecoratie zitten over heel Nederland verspreidt. We helpen u graag met het maken van de juiste keuze. Zoek nu een verkooppunt bij u in de buurt!

Deel dit bericht via: